Nieuws

Voorstel fietsen diefstallen in Boutersem

Vooruit Boutersem

Saturday 10

September 2022 12:07

Naar aanleiding van de vele fietsdiefstallen waar Boutersem de laatste jaren door geplaagd wordt, gooide onze fractie haar voorstel van juni 2022 opnieuw op de agenda.
Nadat het punt in juni niet meegenomen werd, vroegen Sam en Stijn nogmaals om te onderzoeken waar het mogelijk is om beveiligde fietsstallingen te plaatsen met de buurt rond het station van Vertrijk voorop.

Concreet antwoord kwam er niet meteen, maar de schepen van mobiliteit lichtte het concept van Hoppinpunten toe. Kort gezegd gaat het om deelsysteem qua vervoer, zoals vooral in steden al toegepast wordt. Er zou misschien zo een punt aan het station komen in de loop van 2022.
Meer info over wat dat is en welke voorwaarden er zijn, vind je op https://www.vlaanderen.be/.../combimobiliteit/hoppinpunten.

Eerst leek het alsof de gemeente daarbij ook de plaatsing van een beveiligde fietsstalling zou onderzoeken, maar dan werd het voorstel van onze fractie plots toch afgekeurd.
Na aandringen van onze raadsleden (en collega Ine van Groen Boutersem), werd dan toch gezegd dat er geen onderzoek gedaan zou worden, want dat zou geen zin meer hebben omdat er in 2023 toch al een verandering zou komen en omdat er niet genoeg geschikte grond in de buurt van het station zou zijn.

De oplossing van het bestuur? Dan moeten we de mensen motiveren om niet met de wagen te komen. Dat mes snijdt helaas langs twee kanten, want hoe ga je dat doen als er onvoldoende voorzieningen zijn om met de fiets te komen? Daarbij komt ook dat de fiets niet voor iedereen haalbaar is.

Bovendien staat zo’n Hoppinpunt los van enige vorm van beveiligde stalling. Toch vindt onze schepen zo’n beveiliging niet de taak van de gemeente. Behalve het graveren van fietsen en eventueel plaatsen van camera’s kwam er geen alternatief voorstel en helaas is reeds meermaals bewezen dat een gravure geen dieven tegenhoudt en dat de uitrol van een camerasysteem wel heel lang op zich laat wachten.

Vooruit Boutersem betreurt dan ook dat er niet meer gedaan wordt. We kunnen alle fietsers alleen maar aanraden om zeker melding te blijven doen bij de politie, als je fiets gestolen zou worden. 
terug naar de homepagina

Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant