Nieuws

LOKAAL: VOOR GENT stelt Ekram, An en Dritan voor als onafhankelijke kandidaten

Vooruit Lokaal

Monday 04

December 2023 14:58

VOOR GENT, de stadslijst van socialisten, liberalen en onafhankelijke Gentenaars voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, heeft op maandag 4 december Ekram Sarrokh, An Gyselinck en Dritan Kraja voorgesteld als onafhankelijke kandidaten.

Daar was Astrid De Bruycker, de kopvrouw van Vooruit Gent (plaats 2 op de lijst) graag bij. “Het gaat om toppers uit de sportsector, het nachtleven en de horeca. VOOR GENT is méér dan een samenwerking tussen liberalen en socialisten, ook onafhankelijke kandidaten willen samen met ons werk maken van het Gent van morgen. Elke kandidaat schaart zich achter de visietekst die VOOR GENT op 26 maart 2023 heeft voorgesteld. Onder de noemer ‘Moeiduwel’ wordt die visietekst momenteel verder uitgediept in gesprekken met de Gentenaars en via thematische participatiemomenten die finaal zullen leiden tot het verkiezingsprogramma van VOOR GENT. Het is een bewuste keuze om éérst te luisteren naar de Gentenaars.”

Ekram Sarrokh (28), plaats 11, op Instagram en TikTok bekend als ‘Coachkillah’, baat boksclub/private gym The Academy Gent uit. Daarnaast is ze als opvoeder dagelijks met jongeren bezig in het Atheneum van Merelbeke. Ze houdt ervan mensen via sport fysiek én mentaal sterker te maken, en ziet nog veel mogelijkheden om Gentenaars te doen ‘groeien’ door in te zetten op sport en gezondheid.

Dritan Kraja (47), plaats 21 is uitbater van het populaire Gentse restaurant Otium aan de Ajuinlei. Hij schaart zich volledig achter het verkeersvrij maken van de Ajuinlei en gelooft sterk in de kracht van Gent als stad om in te investeren en te ondernemen. Door kandidaat te zijn voor VOOR GENT wil hij graag iets terugdoen voor de stad die hem naar eigen zeggen veel heeft gegeven.

An Gyselinck (56), plaats 51 is ‘dekenes’ van de Vlasmarkt, fotografe, dj en wederhelft van Gerald Claes van de Charlatan. Ze houdt van mensen samenbrengen en van evenementen organiseren, of het nu gaat om feesten, concerten, kunsttentoonstellingen of sportevenementen. Zo zet An mee haar schouders onder de dekenijfeesten, de Gentse Feesten, de Nacht voor de Horeca en de Zonnewende. Bij VOOR GENT voelt An zich al sociaal-liberaal bijzonder thuis. Natuur, cultuur, ouderen- en jongerenzorg, zijn thema’s die ze een warm hart toedraagt.

Ook de plaatsen 31 en 41 op de lijst zullen worden ingevuld door onafhankelijke kandidaten. Die worden later voorgesteld.

 

Alle info op www.voorgent.be


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant