Nieuws

LOKAAL: Vier vernieuwde buurtspeelpleintjes feestelijk geopend

Helmut Jaspers

Bediende

Wednesday 14

February 2024 18:40

De vier buurtspeelpleintjes Molenheide, Stationneke, Krinkelsbosje en Middelpunt in Essen waren aan vernieuwing toe. De buurtbewoners gaven online aan welke speelelementen ze graag wilden. Op basis daarvan maakte de gemeente de selectie. Nu de buurtspeelpleintjes klaar zijn werden ze vanmiddag door jeugdschepen Arno Aerden (Vooruit) samen met de buurtbewoners feestelijk geopend.

Buurtbewoners namen deel aan een KiesMee-actie van Gemeente Essen. Bij de vorige buurtspeelpleintjes hadden ze de keuze uit concrete speeltoestellen. Dit keer konden ze kiezen uit 10 verschillende speelelementen zoals bijvoorbeeld slingeren en zwieren, rustig zitten en chillen, klimmen en klauteren, baspelen of glijden. Met die resultaten gaf de gemeente opdracht aan de ontwerpers.

Zo staat er op elk buurtspeelplein een combinatietoestel in de vorm van een tipi, dat ook het hoofdthema is voor alle speeltoestellen. Het is een soort van parcours uit speeltuigen waar kinderen op kunnen klimmen, balanceren en afglijden.  Voetballen kan met de nieuwe houten voetbalgoals. In elk toestel komen de kleuren van het Essen-logo terug, namelijk groen en oranje.

Twee van de vier speelpleintjes zijn reeds uitgetest door de kindergemeenteraad van Essen.

Feestelijke opening

Een feestelijke opening van de hernieuwde speelpleintjes mocht niet ontbreken, volgens Schepen van Jeugd Arno Aerden. “Het is belangrijk dat alle Essense kinderen genoeg ruimte hebben om vrij en veilig buiten te spelen. Tijdens de feestelijke opening nodigen we iedereen uit, jong en oud. We willen de Essenaren op die manier blijven betrekken in onze gerealiseerde projecten en belonen voor hun participatie.

Ondanks het minder goede weer waren er toch nog heel wat kinderen en buurtbewoners aanwezig.  Zij genoten van een heerlijk glaasje cava of fruitsap, een ijsje of een heerlijke Brusselse wafel.  Maar vooral smaakten ze de prachtige nieuwe speeltoestellen!


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant