Nieuws

LOKAAL: Vier bruisende Buurtspeelpleintjes in Gemeente Essen krijgen nieuw elan!

Helmut Jaspers

Bediende

Friday 29

September 2023 11:29

Vier speelplekken in de gemeente Essen krijgen een frisse make-over. Schepen voor jeugd, Arno Aerden (Vooruit), is enthousiast over de aankomende herinrichting van vier buurtspeelpleintjes, waarvoor een budget van 150.000 euro is vrijgemaakt. Het streven is om deze terreinen om te toveren tot bruisende ontmoetingsplaatsen waar zowel jong als oud plezier kan beleven.

Geïnspireerd door de indiaanse kreet "Ugh!" krijgt de herinrichting een uniek karakter met als centraal thema 'de tipi'. Dit zal duidelijk terug te zien zijn in de speelzones, die worden opgefleurd met de groene en oranje tinten uit het logo van Essen.

In het Krinkelsbosje kunnen kinderen hun energie kwijt op een veelzijdig combinatietoestel. Naast slingeren, kijken, klimmen en glijden, is er ook een vogelnestschommel ontworpen voor inclusief spel. Aanvullend is er een veerdier in de vorm van een ratelslang en houten doelen voor diverse activiteiten.

Bij het Middelpunt staat een ander combinatietoestel centraal, waarop geklommen, gebalanceerd en gegleden kan worden. Gezinnen kunnen samen schommelen op de familieschommel en voor de durfals is er een uitdagend balanceerparcours.

Molenheide nodigt uit tot spelen én ontspannen. Naast het klim- en glijplezier biedt het duikelrek ruimte voor acrobatische toeren. Voor de rustzoekers is er de lummelhoek, terwijl de schommel in teepee-stijl juist weer voor beweging zorgt.

Het Stationneke is een waar avonturenpark op zich met een XL-parcours. Hier kunnen kinderen slingeren, klauteren en lummelen. De veelzijdige kettingschommel en houten doelen maken de speelervaring compleet.

Schepen Arno Aerden (Vooruit) zegt hierover: "Met deze herinrichting willen we de gemeenschap in Essen nog hechter maken. Een plek waar kinderen, jongeren en volwassenen samenkomen en genieten van de buitenlucht en elkaar. Bovendien worden er ook diverse inclusieve toestellen voorzien, zodat ook kinderen met een beperking hier hun ding vinden."

Als alles vlot verloopt, verwacht de gemeente Essen dat deze vernieuwde speelplekken tegen eind oktober geïnstalleerd zullen worden. De buurtbewoners krijgen nog een uitnodiging voor de feestelijke opening later dit najaar.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant