Nieuws

LOKAAL: Vervoersregio Antwerpen installeert ook in Essen deelfietsen van Donkey Republic

Helmut Jaspers

Bediende

Friday 09

December 2022 21:21

Essen wil in het kader van een duurzaam mobiliteitsbeleid extra inzetten op het gebruik van de fiets. Via de vervoersregio Antwerpen komen er nu ook in Essen oranje deelfietsen van Donkey Republic.  

Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatste sedert augustus in totaal 1.650 elektrische fietsen van Donkey Republic in de 32 gemeenten van de Antwerpse vervoersregio.  Dat uitgebreide netwerk verbindt de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations. Ze zijn een aanvulling op het openbaar vervoer en bedoeld om snel van en naar het station of een bushalte te geraken. Ook in Essen komen er op 4 plaatsen telkens 7 elektrische fietsen.

Vier standplaatsen

Deze 4 basislocaties zijn het station in Essen, het station van Wildert, het industrieterrein Rijkmaker en het Heuvelplein. Deze locaties zijn gekozen in functie van het openbaar vervoer, dus bij treinen of bushaltes. Waar er nog geen fietsenstallingen zijn, zullen er ook oranje fietsenrekjes geplaatst worden.

Dit is het tweede aanbod aan deelfietsen.  Eerder werden aan het Essense station al deelfietsen van Bluebike gestationeerd.

Hoe werkt het?

De oranje e-deelfietsen van Donkey Republic zijn eenvoudig via je mobiele telefoon te ontlenen.  Je gaat naar een van de drop-offlocaties, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter op één van de andere drop-offlocaties. Donkey Republic is met dit netwerk niet aan zijn proefstuk toe. Het Deense bedrijf is wereldwijd actief in 71 steden. In België circuleren er al langer zo’n 800 fietsen in Gent en Kortrijk.

Een beschrijving van de e-bike en meer info over hoe het werkt, de app en de huurprijzen vind je op: https://www.donkey.bike/nl/

Als het systeem een succes is kan op termijn overwogen worden om het uit te breiden.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant