Nieuws

LOKAAL: Versterking federale politie op actiedagen aan Station Denderleeuw

Vooruit Denderleeuw

Thursday 19

October 2023 23:11

De maandelijkse veiligheidsactie van het Lokaal bestuur Denderleeuw, de lokale politie Denderleeuw-Haaltert, Securail en de spoorwegpolitie kreeg op 18 en 19 oktober versterking van de federale politie. Tijdens deze actie ligt de focus op de veiligheid in en rond het stationsgebouw. Het Station van Denderleeuw is het op één na grootste station van Oost-Vlaanderen, na Gent en heeft dagelijks zo'n 10.000 treinreizigers op bezoek.

Met zoveel treinbewegingen en reizigers het niet onmogelijk dat er incidenten plaatsvinden. Sommige van onze inwoners voelen zich hierdoor onveilig in de stationsomgeving. Om het veiligheidsgevoel te verhogen, voeren de veiligheidspartners sinds anderhalf jaar een veiligheidsactie.

"Het lokaal bestuur heeft goede contacten met de veiligheidsdiensten. Bij incidenten op en naast de trein roepen ze de hulp in van onze lokale politie. Ons korps is vandaag echter nog onderbemand. De overlast komt grotendeels ook van mensen van buiten onze gemeente. Voor ons en ons korps was deze manier van werken niet houdbaar", vertelt burgemeester Jo Fonck.

Begin juni werd een brief gestuurd naar de minister van binnenlandse zaken, Annelies Verlinden met de vraag om versterking te kunnen krijgen voor onze specifieke veiligheidsproblematiek. Midden augustus werd er contact gelegd met het kabinet met de minister om onze vraag te herhalen. Eind september werd er een aangetekend schrijven gestuurd, met onze dringende oproep om in overleg te kunnen gaan en een oplossing te zoeken.

"We zijn heel tevreden dat er uiteindelijk gehoor werd gegeven aan onze oproep. Op 18 en 19 oktober kwam de federale politie een eerste keer onze veiligheidsactie ondersteunen. Ook in de toekomst mogen we bij onze acties op deze steun rekenen", zegt burgemeester Jo Fonck.

Korpschef Angelo Pavoncelli, korpschef van onze lokale politiezone Denderleeuw-Haaltert verduidelijkt: "Voor deze actie kregen we als lokale politie versterking van de federale politie, konden we rekenen op hondensteun en mochten we rekenen op de expertise van de politiezone Gent die ervaring heeft met acties in en rond het station. Dit is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen verschillende politiediensten en de externe partners zoals Securail."


Ga naar Vooruit Denderleeuw
Over de Auteur

Vooruit Denderleeuw

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant