Nieuws

LOKAAL: Vernieuwingswerken Nieuwstraat bieden mogelijkheden voor mobiliteitsplanning en verbeterde toegankelijkheid

Helmut Jaspers

Bediende

Friday 23

June 2023 17:38

De werken aan het nieuwe voetpad in de Nieuwstraat en de bijhorende tijdelijke verkeerssituatie waren voor gemeenteraadslid Tuur Goormachtig (Vooruit) een aanleiding om enkele vragen te stellen over het mobiliteitsvraagstuk in het Centrum van onze gemeente.

Intussen zijn de werken in de Nieuwstraat, waaronder de aanleg van nieuwe voetpaden en de vernieuwing van het elektriciteitsnet, beëindigd. Een bijkomend pluspunt van deze werkzaamheden is de plaatsing van blindegeleidetegels aan verschillende oversteekplaatsen, een welkome toevoeging voor blinden en slechtzienden.

Bovendien crëerde de tijdelijke omvorming van de Nieuwstraat tot éénrichtingsstraat een nieuwe verkeerssituatie. Deze verandering leek de verkeersdrukte te verminderen en droeg zo bij aan de veiligheid van fietsers en voetgangers.

Tijdens de gemeenteraadszitting van juni heeft Goormachtig een aantal relevante vragen naar voren gebracht waarop mobiliteitsschepen Brigitte Quick antwoordde. Zo bleek dat er verkeerstellingen werden uitgevoerd in de diverse omleidingswegen en dat hiermee rekening zal gehouden worden bij de opmaak van het nieuwe mobiliteitsplan. Bovendien bleek dat er quasi geen klachten over de tijdelijke situatie werden ontvangen, uitgezonderd over enkele hardleerse bestuurders die toch tegen de richting reden, voornamelijk in het begin van de tijdelijke situatie. 

“Het antwoord op deze vragen zou de basis kunnen vormen voor toekomstige plannen en ontwikkelingen in de gemeente,” benadrukt Goormachtig, “Het gemeentebestuur zal de komende weken en maanden grondig deze vraagstukken bestuderen. We kijken uit naar de resultaten en de mogelijke implementatie van duurzame en inclusieve oplossingen die bijdragen aan een veiliger en toegankelijker gemeente voor iedereen.”

 


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant