Nieuws

LOKAAL: Vernieuwde buurtspeelpleintjes feestelijk geopend

Helmut Jaspers

Bediende

Thursday 06

October 2022 13:25

In 2021 werden de eerste drie van vele buurtspeelpleintjes in Essen vernieuwd. Dat gebeurde met inspraak van de buurtbewoners. Zij konden online hun voorkeur uitspreken over een selectie aan speeltoestellen. Nu pakte de gemeente vier pleintjes aan. Drie van deze pleinen werden 5 oktober feestelijk geopenend samen met de buurtbewoners.

Arno Aerden, schepen van jeugd (Vooruit): “We stuurden als gemeente een brief naar de buurtbewoners van drie buurtpleinen: Etting, Den Uil en de nieuwe woonwijk Schildershof. De bewoners gaven online hun voorkeur voor een combinatie van speeltoestellen. Het schepencollege volgde telkens de optie met de meeste stemmen”.

Zo werden er in Den Etting en Den Uil een multischommel, een duikeltrio, een klimrek en een wip geïnstalleerd. Aan Den Etting is er ook nog een taludglijbaan. De nieuwe woonwijk Schildershof krijgt een volleybalveld, een kabelbaan, een balanceerparcours, een combinatietoestel, een vogelnestschommel, een duikeltrio en het spel boter, kaas en eieren.

Omdat het Schildershof een volledig nieuw plein krijgt, moet het gras nog worden ingezaaid. De feestelijke opening van dit buurtspeelplein is daarom voor het najaar. De gemeente nam nog een ander plein onder handen. De Steenoven is nu een speel- en sportterrein met een pannakooi, petanquevelden, een calisthenicspark en enkele speeltoestellen.

Dat moet gevierd worden

Nieuwe speeltoestellen moeten uiteraard worden ‘ingespeeld’…  Daarom organiseerde het gemeentebestuur een feestelijke opening waarop alle Essense kinderen, en niet alleen de kinderen uit de buurt, welkom waren.

Jeugdschepen Arno Aerden wil de Essenaar betrekken bij dergelijke projecten: “De buurtbewoners kregen opnieuw een brief waarin we de resultaten van de online bevraging bekendmaakten. Tegelijk nodigden we ze uit op de feestelijke opening.

Gekeurd en goed bevonden

De talrijk opgekomen kinderen genoten zichtbaar van de nieuwe speeltoestellen én van een heerlijke verrassing.   Want voor iedereen was er een drankje én een ijsje of verse Brusselse wafel van de ijsjeskar.  En, ook de ouders en grootouders genoten met volle teugen van een glaasje cava of…. een warme wafel.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant