Nieuws

LOKAAL: Huis van het kind Hasselt neemt intrek in voormalige Rijkswachtkazerne

Vooruit Hasselt

Wednesday 21

September 2022 14:36

Huis van het kind Hasselt, dé informatie- en ontmoetingsplaats voor iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren, verhuist! De lokalen op de Maastrichterstraat worden ingeruild voor die van de Kezerreme, de voormalige Rijkswachtkazerne gelegen langs het stadshuis. Een belangrijke én logische stap volgens bevoegd schepen Habib El Ouakili: “Deze nieuwe locatie, gelegen op de kleine ring, is in de eerste plaats makkelijker bereikbaar voor iedereen. Daarenboven liggen de nieuwe lokalen ook vlakbij ’t Scheep, wat natuurlijk resulteert in een nog betere samenwerking met de verschillende stadsdiensten zoals de sportdienst, de jeugddienst, het Ocmw,...”

 

Zo’n nieuwe locatie, dat moet op gepaste wijze gevierd worden. “Wij nodigen iedereen uit op zaterdag 10 september, tussen 14 en 17uur, voor ons openingsfeest. Kinderen kunnen er genieten van leuke kinderanimatie, springkastelen en grime, ouders kunnen die dag dan weer een rondleiding krijgen of zelfs meer informatie inwinnen. Iedereen is van harte welkom”, aldus El Ouakili.

 

Workshops, lezingen en persoonlijke gesprekken

 

‘Elke leeftijd heeft zijn charmes’. Die zin weerklinkt regelmatig in gesprekken met ouders. Natuurlijk gaat ook elke levensfase gepaard met de nodige vragen. Om ouders en grootouders – maar ook leerkrachten, begeleiders en opvoeders - te ondersteunen én antwoorden te bieden op de vele vragen, is er het Huis van het Kind.

 

“Het is echt dé informatie – en ontmoetingsplaats voor iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren. Via persoonlijke gesprekken, workshops, activiteiten of boeken geven de medewerkers van Huis van het Kind je steeds nodige informatie”, verduidelijkt schepen El Ouakili. “Maar ze doen meer dan informeren alleen. Onze experts bieden een luisterend oor, verwijzen je door en maken je wegwijs in de mogelijke financiële tussenkomsten. Opvoeden doe je natuurlijk niet alleen. En dat geldt ook voor Huis van het Kind: we vormen een groot netwerk met zo’n 50-tal partners, die je graag verder helpen met opvoedingsvragen voor kinderen van 0-24 jaar.”

 

Heb jij vragen over de ontwikkeling van je kind? Of ben je eerder op zoek naar informatie over vrijetijdsactiviteiten, administratie, gezond eten of nog iets anders? Wil je liever een persoonlijke babbel of heb je eerder interesse in een workshop? Ben je nog op zoek naar leuke activiteiten om samen met je peuter te doen? Neem dan zeker een kijkje op www.Hasselt.be/huisvanhetkind

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant