Nieuws

LOKAAL: Vergroenen van straten en wijken

Vooruit Lokaal

Tuesday 04

July 2023 09:00

Naar aanleiding van een bevraging in de Matexiwijk (deelgemeente Reet) werd overgegaan naar een knip in de Quinten Matsijslei en er zullen tevens boomvakken voorzien worden in de ganse wijk.  Christine Jacobs stelde op de gemeenteraad van maart vragen met betrekking tot de besluitvorming hiervan.

De knip in de Quinten Matsijslei zou de verkeersveiligheid ten goede moeten komen. Is dit wel zo? Het probleem wordt volgens ons verschoven naar de andere “uitgangen” van de wijk. Bovendien werd er voor deze knip geen meerderheid behaald in de bevraging. De schepen van mobiliteit heeft gewoon zijn wil doorgedreven.

Wij zijn ervan overtuigd, gezien de gevolgen van de klimaatverandering, dat wijken en straten zullen moeten vergroenen en er zal moeten onthard worden daar waar mogelijk. Wij zijn echter van mening dat dit in samenspraak moet gebeuren met de bewoners. Er moet hiervoor draagkracht gecreëerd worden bij de bevolking. De creatie van boomvakken is trouwens onvoldoende om tot klimaatbestendige straten en wijken te komen.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant