Nieuws

LOKAAL: Update Gebrandestraat Kuringen

Vooruit Hasselt

Wednesday 21

September 2022 14:33

De verkeersveiligheid van de Hasselaren garanderen én verhogen is een prioriteit van Hasselt mobiliteitsschepen Marc Schepers. Deze bestuursperiode worden daarom tal van straten geoptimaliseerd en aangepast. Zo ook de Gebrandestraat in Kuringen. “Om het comfort en de veiligheid van de fietsers te verbeteren, leggen we momenteel twee nieuwe fietsoversteekplaatsen aan en voorzien we een wegversmalling, die de snelheid van gemotoriseerd verkeer doet afnemen.”

 

Als gevolg van de werken aan Kempische brug – die momenteel vertraging oplopen - is er echter heel wat meer verkeer dan normaal in Kuringen-centrum.  De werken aan de Gebrandestraat versterken deze drukte, wat nadelig is voor de doorstroming en de verkeersveiligheid. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden volgens schepen Schepers, die begrip toont voor de frustratie. De schepen nam daarom ook zelf initiatief en kwam tussen in de werfinrichting van de werken in de Gebrandestraat. “Om de situatie zoveel mogelijk te verbeteren, worden de werken in de Gebrandestraat vanaf vrijdagochtend (9/9) anders georganiseerd. Hierdoor wordt het mogelijk om de rijrichting naar Hasselt voor automobilisten open te stellen en ook fietsers om zonder omleiding de werf te laten passeren.” 

De verwachting is dat hierdoor thv de Diepstraat en Overdemerstraat in het centrum van Kuringen -voornamelijk in de ochtendspits- het autoverkeer zal afnemen.  Een goede zaak voor de doorstroming en de veiligheid voor de zachte weggebruiker.

 

De werken in de Gebrandestraat zullen nog duren tot midden september.  De Gebrandestraat zal tot die tijd haar normale capaciteit autoverkeer nog niet aankunnen. De schepen roept daarom ook op om de aangegeven omleidingen zoveel mogelijk te volgen en voor wie er niet moet zijn, het centrum van Kuringen te vermijden.

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden. Een kleine moeite maakt een groot verschil.

Dit vind je misschien ook
interessant