Nieuws

LOKAAL: Uniforme huisstijl voor Hasseltse stedelijke basisscholen

Team Vooruit

Monday 23

August 2021 14:03

Vanaf 1 september steekt de stedelijke onderwijsgemeenschap in een nieuw jasje. SBS Kermt, Kuringen, Spalbeek, Rapertingen en Tuilt werkten de afgelopen maanden nauw samen met de afdeling Communicatie en Stadsmarketing van de Stad Hasselt en een externe partner om tot een uniforme huisstijl te komen. Met voor elke school toch een unieke toets.

 

 

“Samen met deze partners kwamen we tot een uniforme huisstijl”, vindt schepen van Onderwijs Habib El Ouakili. “Een geslaagde co-creatie. Deze nieuwe huisstijl maakt van de stedelijke scholengemeenschap visueel één geheel, zonder dat hierdoor de 5 verschillende scholen hun eigenheid verliezen. Dat is belangrijk voor de herkenbaarheid van ons net.”

“Elke school kreeg de mogelijkheid om de eigen identiteit, waarden en aandachtspunten te laten weerspiegelen in logo, kleuren en vormelementen”, vertelt burgemeester Steven Vandeput. “Elke directie kreeg de kans om tijdens een afzonderlijke infosessie wensen en noden kenbaar te maken. Het ontwerpbureau is dan daarmee aan de slag gegaan om ze om te toveren in een visueel verhaal. Eigen inbreng en ideeën vanuit de scholen werden hier zeker gewaardeerd. Het mooie aan het project is de betrokkenheid in het hele proces. Zo kreeg elke school de huisstijl die ze wilde binnen de overkoepelende basishuisstijl ‘Hasselt heeft het’. Onze Afdeling Communicatie en Stadsmarketing heeft de hele ontwikkeling mee ondersteund en zal ook in de toekomst de scholen bijstaan bij de verdere uitrol van de huisstijlen. Dit is zonder meer visueel een geslaagd project waarmee de scholen in de volgende jaren mee aan de slag kunnen om hun identiteit mooi uit te dragen.”

 

Samenwerken

Voor El Ouakili is deze huisstijloefening ook een eerste stap in een nauwere samenwerking tussen het stedelijke net: “We willen door nauwere samenwerking onze stedelijke basisscholen naar een nog hoger niveau tillen. De ene school blinkt uit in STEM, de andere in taal, de andere heeft dan weer meer feeling met creativiteit. Het is belangrijk dat de scholen deze kennis met elkaar kunnen delen en elkaar kunnen versterken. Daarnaast is het belangrijk dat sommige initiatieven in de hele scholengemeenschap kunnen worden uitgewerkt in plaats van slechts in één school.”

De schepen wil de stedelijke basisscholen ook terug sterker laten integreren in de buurt. “De school moet opnieuw de trots van het dorp zijn. We streven naar een harmonieuze en positieve verhouding met de omgeving. Zo willen wij bijvoorbeeld de infrastructuur opstellen voor de buurtbewoners”, aldus El Ouakili

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant