Nieuws

LOKAAL: Tweemaal per week voedselbedeling in lokaal dienstencentrum De Bollaard

Vooruit Lokaal

Thursday 01

February 2024 14:41

Tweemaal per week vindt in lokaal dienstencentrum De Bollaard een voedselbedeling plaats. Elke dinsdag- en donderdagvoormiddag zijn gezinnen met een beperkt inkomen uit Blankenberge en Zuienkerke welkom om er een voedselpakket op te halen. Ze worden doorverwezen door het Sociaal Huis Blankenberge. Lokaal bestuur Blankenberge staat in voor de locatie, de energiefactuur en het ophalen van voeding in Blankenberge. De vrijwilligers van vzw Vincentius organiseren de voedselbedeling.

Via de non-profitorganisatie De Voedselbank komen schenkingen van voedseloverschotten binnen. Lokaal kan de voedselbedeling rekenen op voedseloverschotten van Colruyt en Carrefour Market. Ook met de Voedselploeg, een regionaal voedseldistributieplatform, is er een samenwerking.

Schepen van Armoedebestrijding Annie De Pauw: “Voeding herverdelen aan kwetsbare gezinnen is een win-winsituatie voor iedereen. Op milieuvlak vermijden we dat voedseloverschotten verloren gaan en voor de gezinnen is het een reële hulp, nu de aankoop van voeding zo’n grote hap uit het gezinsbudget neemt.”

Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant