Nieuws

LOKAAL: Oostende. Vooruit Oostende verwelkomt twee nieuwe gemeenteraadsleden

Vooruit Oostende

Monday 29

August 2022 23:46

Nancy Moyaert zetelt vanaf september 2022 in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst. Zij zal vervangen worden door de 30-jarige Nathan Blondé. Gemeenteraadslid Mohsin Abbas kondigde vanavond op de gemeenteraad tevens zijn afscheid van de actieve politiek aan. Hij kiest bewust voor meer tijd met zijn gezin. Thans zal hij zich blijven inzetten voor zijn Oostende. Peter Desnerck zal zijn plaats innemen.

Nathan Blondé vervangt Nancy Moyaert 

Nancy Moyaert werd eind juli door de leden van Vooruit Oostende gekozen om in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst te zetelen. Nathan Blondé (30) zal haar vervangen en is vastberaden: "We mogen niemand achterlaten. Het zijn al even geen gemakkelijke tijden en helaas voelen vele Oostendenaars dit in hun portefeuille. En daar moeten we absoluut het verschil maken. We kunnen als lokale overheid zeker iets betekenen voor zij die het moeilijk (zullen) hebben. De komende twee jaar zal ik het beleid dan ook constructief, doch kritisch aftoetsen om zeker te zijn dat we elke Oostendenaar mee hebben. Ik hoop zo op een dynamische manier aan politiek te doen, met een frisse blik.”. Nathan is ondernemer en werkte daarnaast bij de stad Oostende als begeleider van mensen met een werkstraf. Om zijn mandaat te kunnen opnemen, zal hij zich - naast de gemeenteraad - nu volledig toeleggen op zijn zelfstandige activiteiten.

Peter Desnerck neemt de plaats in van Mohsin Abbas

Mohsin Abbas stopt bewust als gemeenteraadslid, maar blijft actief. “Mijn professionele carrière en mijn bijberoep als comedian vergen veel tijd, daarbovenop ging ik voluit voor mijn mandaat. Dit combineren met mijn gezin, blijkt onhoudbaar. Als jonge papa - van binnenkort twee - wil ik het evenwicht gezin-werk absoluut goed bewaken. Daarom kies ik er nu bewust voor om mijn mandaat door te geven aan iemand die wel voluit voor Oostende kan gaan.”. Dat Mohsin stopt met politiek, betekent niet dat zijn engagement voor zijn Oostende stopt. Elk jaar zal hij als stand-up comedian een comedynight organiseren voor één goed doel in Oostende. De opbrengst zal telkens integraal naar dat Oostendse goeie doel gaan. 

Peter Desnerck (48), een gekend gezicht van Vooruit, kan zich nu ook via zijn mandaat inzetten voor de toekomst van de Oostendenaar: “Hoe kunnen we zorg dragen voor onze stad? Hoe kunnen we Oostende behoeden voor wateroverlast en droogte? Daar wil ik mij voor inzetten, voor de inwoners én voor de bedrijven. We wachten soms nog te veel op bovenlokale overheden, terwijl onze Stad aan Zee hierin een vooruitstrevende rol kan spelen. De Oostendenaar durft dat, wij moeten dat mee vorm geven.” Peter stelt dat er ook zuurstof nodig is voor verenigingen en buurten om samen te leven in Oostende.

Vooruit Oostende staat voor de volle 100% procent achter de beslissing van haar gemeenteraadslid Mohsin Abbas. Tevens wensen voorzitter Björn Pannecoucke en fractieleider Jeroen Soete alle succes aan Nancy, Nathan en Peter. “We zijn een inspirerend team, dat samen vooruit wil voor Oostende en elke Oostendenaar. Welkom aan Nathan en Peter die hun gekend engagement en visie nu nog concreter kunnen maken in de gemeenteraad.”, besluiten Jeroen Soete en Björn Pannecoucke.

 

Op de foto van links naar rechts: Björn Pannecoucke (voorzitter), Nancy Moyaert (BCSD), Nathan Blondé (komt in de gemeenteraad), Nancy Bourgoignie (Gemeenteraadslid), Peter Desnerck (komt in de gemeenteraad), Mohsin Abbas (verlaat de gemeenteraad), John Crombez (Gemeenteraadslid).


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant