Nieuws

LOKAAL: Topsportturnhal omgedoopt tot Gymhal Rings

Vooruit Hasselt

Thursday 21

December 2023 16:00

De gloednieuwe topsportturnhal, die de stad Hasselt momenteel in Runkst bouwt, krijgt de naam Gymhal Rings. De nieuwe naam, die gekozen werd door de Hasselaren, werd vrijdagochtend onthuld in aanwezigheid van onder meer burgemeester Steven Vandeput en schepenen Habib El Ouakili en Laurence Libert. “We zijn tevreden, RINGS heeft niet enkel een sterke link met de gymsport, maar ook met de wijk waarin de sporthal zich bevindt”, klinkt het bij het stadsbestuur.

 

Wie langs de voormalige voetbalpleinen van Runkst VV reed, kon het al opmerken: de nieuwe gymhal in Runkst krijgt stillaan vorm. “Deze state of the art topsporthal – die in 2024 zal openen – was een must in onze stad”, aldus Habib El Ouakili, schepen van Sport. “Turnen zit hier al jaren in de lift en Hasselt is zo uitgegroeid tot hét regionale opleidingscentrum.” Aan talent geen gebrek, alleen de bestaande infrastructuur laat te wensen over. “Onze clubs zitten verspreid over verschillende locaties die helaas vaak te klein en zelfs verouderd zijn. Daarom bouwen we vandaag een gloednieuwe trainingshal die alle faciliteiten heet die onze turnsters en turners nodig hebben.”

 

Terwijl de aannemer volop aan de slag was, ging het stadsbestuur de afgelopen maanden op zoek naar een klinkende naam voor haar nieuwe hal. “We deden hiervoor beroep op de creativiteit van onze Hasselaren”, aldus El Ouakili. In februari riep stad Hasselt iedereen op om zoveel mogelijk suggesties in te sturen, een vakjury selecteerde uit zo’n 200 voorstellen vervolgens een top 5: Rings, De Rinkster, Turnado, De Trampoline en De Baar.

 

“Het was spannend, maar uiteindelijk kwam GYMHAL RINGS als winnaar uit de bus”, weet de schepen van sport. “Een naam die niet enkel een sterke link heeft met de gymsport die er beoefend wordt, maar ook met de locatie Runkst.”

 

Burgemeester Steven Vandeput is verheugd hoe deze naam tot stand is gekomen. “Het doet me plezier dat zoveel Hasselaren hebben meegedacht aan een mooie naam die past bij deze schitterende hal. Graag had ik iedereen die een voorstel indiende dan ook bedankt. Ook al haalde je inzending het niet, je werkte wel mee aan dit uniek participatietraject. Ik kan mij ook zeker vinden in het resultaat. De lokale verankering en een vleugje dialect zorgt ervoor dat deze sporthal een speciale band zal blijven behouden met de Runkstenaren. Ik kijk in ieder geval uit naar de opening.”

 

Vrijdagochtend werden de letters van de nieuwe naam één voor één aan de gevel bevestigd.

 

“Elke letter is heeft een grootte van 1m20 en de volledige lengte van de naam zal zo’n 11 meter in beslag nemen”, gaat schepen Libert, bevoegd voor Gebouwen, verder. “We hebben gekozen voor letters die er tijdens de dag volledig zwart uit zien, maar ’s nachts geven de letters wit licht. De werken zelf verlopen voorspoedig. We zijn stilaan aan ’t afronden met de plaatsing van alle technieken, zoals elektriciteit, verwarming en water en verwarming. Tegen het einde van het jaar zal het gebouw bouwtechnisch zo goed als klaar zijn. Begin volgend jaar kunnen we dan beginnen met de plaatsing van de nodige turntoestellen en vloeren, zodat we Gymhal Rings in het voorjaar van 2024 feestelijk kunnen openen.”  

 

Vanaf dan zullen de gymtalenten zich er volop kunnen voorbereiden op tornooien, demonstraties en wedstrijden.

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant