Nieuws

LOKAAL: Toekomststraat opnieuw open voor verkeer

Vooruit Hasselt

Thursday 19

October 2023 12:39

De werken in de Hasseltse Toekomststraat zijn volledig afgerond. Na riolerings- en wegeniswerken van een goed jaar ligt er nu een volledige heraangelegde straat, met nieuwe fiets- en voetpaden. Dat zorgt voor een verhoogde verkeersveiligheid, op een drukke invalsweg richting stadscentrum. Vanaf zaterdag 7 oktober is de straat opnieuw volledig open voor alle verkeer.

 

Het Hasselts stadsbestuur tracht overal op haar openbaar domein veilige fietsvoorzieningen kunnen aanbieden. Daarvoor zijn onderhoudswerken nodig, maar ook structurele investeringen, om bepaalde knelpunten weg te werken.

 

“Dat is exact wat we hier in de Toekomststraat gedaan hebben”, legt schepen Marc Schepers (RoodGroen+), bevoegd voor Mobiliteit, uit. “Het is een straat waar fietsers, voetgangers, openbaar vervoer en automobilisten elkaar dagelijks treffen. Elk van die gebruikers heeft nu een eigen en veilige plek. Vooral de fietsveiligheid gaat hierdoor fors omhoog. Alle invalswegen naar Hasselt centrum zijn nu uitgerust goede fietsinfrastructuur.”

 

De integrale heraanleg begon in oktober 2022.

 

“We zijn nu bijna dag op dag een jaar verder”, gaat schepen Laurence Libert (Open Vld), bevoegd voor Openbare Werken verder. “Nadat de nutsmaatschappijen hun deel gedaan hadden is Fluvius begonnen met de vernieuwingswerken aan de riolering. Aansluitend volgde de herinrichting van de rijweg, stoepen en fietspaden. Een hele brok, maar ondanks een lente met veel neerslag zijn we goed op schema gebleven en is de straat vanaf zaterdag 7 oktober volledig open voor alle verkeer.”

 

Het resultaat mag er dan ook zijn.

 

Quote burgemeester Steven Vandeput.

 

Albrecht Rodenbachstraat

 

Tijdens de werken in de Toekomststraat is vastgesteld dat ook een deel van de riolering in de Albrecht Rodenbachstraat (tot aan huisnummer 21) vervangen moest worden.

 

“Om de hinder te beperken werd er besloten om dit aansluitend te doen”, besluit schepen Libert. “Ook deze werken zijn nagenoeg klaar. Momenteel worden de laatste voetpaden hier afgewerkt. Daarna volgen nog enkele kleine details en dan wordt de straat ook opnieuw volledig open gesteld. We verwachten dit ten laatste 20 oktober te doen. Als het weer droog blijft zoals afgelopen weken, kan dit zelfs eerder.”

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant