Nieuws

Tijdelijke sluiting kleuterschool en buurthuis Willebringen

Vooruit Boutersem

Wednesday 07

September 2022 21:56

Iedereen heeft zonder twijfel al gehoord of gelezen over de tijdelijke sluiting van de kleuterschool en het buurthuis van Willebringen.
Veel inwoners van Willebringen willen beide gebouwen absoluut behouden en onze fractie kan hen geen ongelijk geven. Er gaan zelfs geruchten rond dat Vooruit hen zou opgejut hebben, maar geloof ons vrij: dat was niet nodig.
Zoals we hier eerder al aangaven, is de site van de school en het buurthuis nog zowat de enige optie voor verenigingen, kaartnamiddagen, eetdagen, kortom het gemeenschapsleven in deze deelgemeente. Logisch dus dat er een groot draagvlak is voor het behoud ervan.
Het punt kwam in juni al aan bod en we hadden gehoopt dat er intussen wat schot in de zaak had gezeten. Tot onze teleurstelling kregen we echter geen terugkoppeling over de verslagen die binnengekomen waren, ondanks onze uitdrukkelijke vraag om daar niet mee te wachten tot de voorbije gemeenteraad.
Op de raad zelf vroeg onze fractie ook of er misschien deels uit andere budgetten geput kan worden (bv. middeleeuws weekend op het domein van Kwabeek, participatiebudget, …) of uit de niet opgenomen kredieten van vorig jaar, maar momenteel wordt alles van tafel geveegd omdat de totale kosten aan de gebouwen nog niet gekend zijn en de stabiliteitsingenieur niet op zeer korte termijn kan langskomen. Daarnaast werd ook duidelijk gesteld dat een geen kredieten meer over zijn van vorig jaar.
We begrijpen dat er niet over één nacht ijs gegaan kan worden, maar van de beoogde voorbereiding leek weinig te merken. We hadden op zijn minst gehoopt op bevestiging dat er ofwel een renovatie ofwel een nieuwbouw gepland zou worden maar ook die kwam er nog niet.
Hoe dan blijven we het kort opvolgen.
Terug naar de homepagina

Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant