Nieuws

LOKAAL: TIENEN | Help ons een handje en geef je schoolspullen een 2e leven

Team Vooruit

Thursday 08

July 2021 14:49

Vakantie, eindelijk! Héél wat kinderen keken er naar uit. Boekentas in de hoek, de pennenzak in de schuif en de mappen worden leeggemaakt.
Maar voor je het weet is die achter de rug en staat september voor de deur. En die start van een nieuw schooljaar, daar kijken heel wat gezinnen toch tegen op. 

Want een nieuw jaar betekent ook vaak een nieuw lijstje met spullen die nodig zijn voor school. En zo loopt de rekening voor veel ouders op. Een nieuwe boekentas, een rekenmachine, fluorstiften of enkele mappen… het behoort niet altijd tot de mogelijkheden. Omdat elk kind onbezorgd kan starten aan een nieuw schooljaar zamelt Vooruit Tienen schoolspullen in. 

 Wie op het einde van het schooljaar zijn schoolspullen een tweede leven wilt geven mag ons steeds contacteren tijdens deze inzameling. Een map, een rekenmachine of een boekentas die je gerust wilt geven? Geef gerust een seintje via onze Facebookpagina of via een mailadres onderaan. 

 “Onze werkgroep armoede van Tienen gaat zo voor de 2de maal schoolmateriaal inzamelen en bezorgen aan de Tiense secundaire scholen. Daarnaast doen we een inzameling van menstruatie materiaal (maandverbanden, tampons, inlegkruisjes), die eveneens aan de secundaire Tiense scholen wordt geschonken.” aldus Nathalie Wante coördinator van de werkgroep. 

 We hopen dat door de inzamelactie ervoor kan zorgen dat 1 september 2021 voor alle kinderen een fijne eerste schooldag wordt. “Zo komen perfect bruikbare tweedehands spullen niet op de vuilnisbelt terecht en hopen we heel wat kinderen blij te maken met een leuke boekentas, hippe mappen en handige rekenmachines bij de start van het nieuwe schooljaar.


 

Contactpersonen: 

 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant