Nieuws

LOKAAL: Thema- en wijkteams

Vooruit Mechelen

Friday 16

December 2022 18:22

Om alle ideeën te verzamelen en uit te werken, om echt te werken op basis van de gesprekken met die duizenden Mechelaars, heeft Vooruit Mechelen haar volledige manier van werken omgegooid. Geen star bestuur met telkens dezelfde mensen rond te tafel. Vooruit is een open beweging waar mensen op basis van hun interesses en ideeën kunnen aansluiten en dit vertaalt zich ook in de structuur.

Naast het kernbestuur dat twee weken geleden op een ruim bijgewoonde algemene ledenvergadering werd verkozen, is onze beweging vanaf heden georganiseerd op basis van teams. Deze teams werken rond een thema- of een wijk en verzamelen alle Mechelaars en hun ideeën op die basis. Een themateam bepaalt zelf haar eigen werking, de doelstellingen en activiteiten, vrijwilligers sluiten aan wanneer ze willen en kunnen en bepalen op die manier zelf de intensiteit van hun engagement. Elk themateam heeft een teamverantwoordelijken die instaan voor de praktische planning en een aanspreekpunt vormen binnen en buiten de beweging.
Onze wijken krijgen eigen wijkteams waarbinnen de leden en vrijwilligers uit een bepaalde wijk met de ideeën voor hun buurt aan de slag gaan, samen een warm netwerk vormen en zo de cohesie in de buurt ook versterken. “Met deze nieuwe manier van werken, deze nieuwe structuur, zetten we opnieuw een grote stap om van Vooruit de progressieve beweging te maken in Mechelen. Een beweging die engagement creëert en waardeert, die mensen zelf laat kiezen hoe, waar en wanneer ze dat engagement invullen en die daardoor een steeds groter wordende groep rond zich verzamelt. En met succes, want onze beweging groeit elke dag,” zo besluit kersvers voorzitter Seppe Vriens.

Ga naar Vooruit Mechelen
Over de Auteur

Vooruit Mechelen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant