Nieuws

LOKAAL: Thema-avonden

Vooruit Mechelen

Friday 16

December 2022 18:20

Er zijn heel wat Mechelaars die interesse hebben in specifieke thema’s en daarover graag met elkaar en met politici in gesprek willen. Denk maar aan de toekomst van onze zorg, veilig samenleven, mobiliteit, werk, cultuur… Rond dergelijke thema’s wil Vooruit in Mechelen mensen samen brengen: experten, mensen die in de sector werken, mensen met een passie voor het thema…

Vooruit laat zich hierbij ook graag inspireren door reeds bestaande formules en eerder activiteiten. Zo is er het succesvolle “Working in the arts”, waar specifiek rond het statuut van kunstenaars een bijzonder boeiend participatietraject werd gelopen met mensen uit de kunstwereld.


“Mensen van bij de start betrekken en mee het traject laten bepalen rond een thema is cruciaal om participatie succesvol te maken. Op dergelijke thema-avonden willen we de Mechelaars zelf een forum geven om hun visie en ideeën te delen. Daar leggen we de basis voor een nieuwe politieke stijl en nieuw beleid in onze stad”, aldus Tom Kestens, thematrekker voor Cultuur binnen Vooruit.


Ga naar Vooruit Mechelen
Over de Auteur

Vooruit Mechelen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant