Nieuws

LOKAAL: The Starlings en Bumba geven aftrap van muzikale zomer in Essen

Helmut Jaspers

Bediende

Wednesday 31

May 2023 15:52

De gemeente en haar evenementen-vzw Kobie zorgen in 2023 weer voor een gevuld zomerprogramma. Helmut Jaspers, schepen van cultuur en voorzitter van vzw Kobie (Vooruit): “Met het driedaags zomerfestival ’t park Zomert, een nieuwe editie van ‘Kobie on Tour’ en als afsluiter Radio Modern wordt het een culturele topzomer”.

Zomerfestival ’t Park Zomert

In Essen begint de zomer dit jaar op vrijdag 7 juli! Dat weekend is er opnieuw een volwaardig driedaags festival in de tuinen van de Oude Pastorij. Samen met het gemeentebestuur zorgt vzw Kobie voor een gevuld festival met een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Blikvangers op vrijdag 7 juli zijn Micha Marah en Connie Neefs, twee klassieke toppers. Zij brengen hun programma ‘Lang zullen we leven’. Samen met de seniorenraad zorgen we vanaf 14.00 uur voor een gevulde namiddag met de nodige Vlaamse hits.

Op vrijdagavond 7 juli gooien we met Dance Level onze benen los met een dansavond in het teken van zuiderse klanken. De avond start om 20.00 uur met een workshop salsa waar je enkele pasjes krijgt aangeleerd.  Vanaf 21.00 uur zorgt DJ Pauleto voor de juiste partymuziek.

Op zaterdag 8 juli gaan de kleinsten om 15.00 uur uit de bol met favoriet Bumba. De bekende clown zorgt voor een kort optreden en vooral een heuse ‘meet-and-greet’. Deze namiddag staat in het teken van de jeugd met animatie en creatieve workshops. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur.

Zaterdagavond is het vanaf 17.00 uur swingen geblazen met Barnyard Bigband. De hoofdact stapt om 20.00 uur het podium op en is niemand minder dan het indrukwekkende duo The Starlings. Afsluiter die dag zijn de dames van Les Copines, een feestconcept met Isabelle A en Ianthe Tavernier. Ze nodigen telkens een gastzanger uit om mee te zingen en swingen.

De immer populaire ATV-vertellingen palmen het park in op maandag 10 juli. Een begrip in de provincie en die dag in ons park Oude Pastorij. Spring-in-‘t-veld Jeroen Verdick zorgt voor een avond vol humor, vertier en ambiance.  De avond start om 20.00 uur.

“ ’t Park Zomert biedt opnieuw een prachtig en gevarieerd programma. Jong en ouder zullen een weekend lang kunnen genieten van fantastische optredens, sfeer en gezelligheid in het prachtige decor van de Oude Pastorij.  We willen dat iedereen kan deelnemen. Daarom is het gratis toegankelijk.  We zijn er dan ook trots op dat we iedereen een heel weekend muziek, dans en cultuur kunnen aanbieden. Trommel dus al je vrienden op en zorg dat je erbij bent!”

aldus nog Helmut Jaspers.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant