Nieuws

The Big Shift komt langs in jouw buurt

Team Vooruit

Thursday 18

November 2021 15:43

The Big Shift draait op volle toeren. Onze beweging gaat de straat op en spreekt met mensen over hun belangrijkste uitdagingen. Al meer dan 5.200 mensen brachten hun stem uit. Stem ook op jouw uitdagingen tot en met 21 november.

Stem nu op jouw uitdagingen >

 

The Big Shift is onze uitnodiging aan iedereen om de uitdagingen van onze samenleving aan te pakken. 

Mensen willen meepraten, meedenken, maar vooral mee beslissen. Daarom gooit Vooruit alle deuren en ramen open. Om in gesprek te gaan met mensen die zich samen met ons willen inzetten voor een solidaire samenleving. 

Na het kick-off event ging onze beweging langs bij mensen om uit te maken welke uitdagingen voor hen het belangrijkste zijn. 

Al 150 lokale afdelingen gingen de straat op voor The Big Shift.

Melissa Depraetere: “Iedereen die iets te zeggen heeft, is welkom bij onze beweging. De voorbije weken gingen we deur aan deur, staken we folders in de bus en spraken we met zowel leden als niet-leden over hun belangrijkste uitdagingen.

Ik ging zelf op pad in Harelbeke. Het is zo fijn om in gesprek te gaan met mensen die samen met ons een levendige beweging willen uitbouwen.” 

(Lees verder onder de Facebookpost.)

Al meer dan 5.200 geëngageerde mensen stemden op hun belangrijkste uitdagingen. 

Mensen bruisen van goede ideeën om van ons land het beste land ter wereld te maken. Dat merkte ook Antwerps schepen van Jeugd en Onderwijs, Jinnih Beels tijdens haar huisbezoeken: 

Het was zo fijn om na een lange tijd nog eens samen huisbezoeken te doen en met mensen van gedachten te wisselen over de uitdagingen waar zij van wakker liggen. De mensen appreciëren dat ook, zo werden onze bezoeken overal positief onthaald. 

Luisteren naar elkaar en in gesprek gaan met mensen om zo tot oplossingen te komen, dat is voor mij waar politiek in essentie over gaat.”

(Lees verder onder de Facebookpost.)

De eerste fase is bijna afgerond. Stem nog tot en met 21 november op jouw uitdagingen binnen de 5 grote thema’s klimaat, zorg, jongeren, veiligheid en welvaart.

Samen beslissen we wat de belangrijkste uitdagingen zijn. Nadien gaan we ook écht op zoek naar oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen. 

Stem nu op jouw uitdagingen >

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant