Nieuws

LOKAAL: The Big Shift: Antwerpse huisbezoeken een groot succes

Team Vooruit

Friday 03

December 2021 12:38

Antwerpse Vooruit-huisbezoeken zorgen voor golf van enthousiasme

Je was er zelf bij in je district, of je las erover op sociale media: onze beweging is de afgelopen dagen en weken uitgebreid de straat op gegaan. We luisterden naar, en spraken met mensen over hun belangrijkste uitdagingen. Landelijk brachten duizenden mensen ook hun stem uit.

The Big Shift is onze uitnodiging aan iedereen om de uitdagingen van onze samenleving aan te pakken. 

Mensen willen meepraten, meedenken, maar vooral mee beslissen. Daarom gooit Vooruit alle deuren en ramen open. Om in gesprek te gaan met mensen die zich samen met ons willen inzetten voor een solidaire samenleving. 

Na het kick-off event van The Big Shift ging onze beweging overal te lande langs bij mensen om uit te maken welke uitdagingen voor hen het belangrijkste zijn. Ook in onze Antwerpse districten waren er honderden fijne en interessante gesprekken. 

Mensen bruisen blijkbaar van goede ideeën om van ons land het beste land ter wereld te maken. Dat merkte ook Antwerps schepen van Jeugd en Onderwijs Jinnih Beels tijdens haar huisbezoeken in Berchem: “Het was zo fijn om na een lange tijd nog eens samen huisbezoeken te doen en met mensen van gedachten te wisselen over de uitdagingen waar zij van wakker liggen. De mensen appreciëren dat ook, zo werden onze bezoeken overal positief onthaald. Luisteren naar elkaar en in gesprek gaan met mensen om zo tot oplossingen te komen, dat is voor mij waar politiek in essentie over gaat.” Ze ging samen met Hugo Maenhout, Quinten Bronckars en Christel Van der Paal op stap.

In Borgerhout waren onder andere Aïssatou Cissé en Ben Segers van de partij, of moeten we zeggen, van de beweging? “Iedereen die iets te zeggen heeft, is welkom bij onze beweging. De voorbije weken gingen we deur aan deur, staken we folders in de bus en spraken we met zowel leden als niet-leden over hun belangrijkste uitdagingen. Het is zo fijn om in gesprek te gaan met mensen die samen met ons een levendige beweging willen uitbouwen,” aldus Aïssatou. Hiba Faraji, Koen Van Roey en Jeroen Visser maakte het team compleet.

In Merksem ging de ploeg elke zaterdag op pad. Gilbert Verstraelen, Dominique Kums, Mostafa Nasilli en Ewan Pols gaven telkens het beste van zichzelf. Voorzitter Tatjana Scheck kwam hen versterken en zag dat het goed was. Op de foto zien we ook nog lokale sterkhouders Nick Loridan, Marc van Boxelaer en Jacques Van Lanker.

In Hoboken ging de hele ploeg op pad! We zien Sandra Geeraert, Dirk Wiesé, Sven Noeninckx, Liam Hilven, Nick Hofstede, Sibel Guyler en Tom De Boeck.

En ook in Wilrijk waren we present. Kris Boers, Martine De Pauw, Chadi Abou El Ghar, Walter De Keyzer, Johan Peeters en Hicham El Mzairh gingen enthousiast van deur tot deur.

 

 

Ook het grootste district trotseerde weer en wind om tot aan de voordeur van de Antwerpenaar te geraken. Op het Willibrordusplein stopte Sascha Luyckx, Fauzaya Talhaoui, Stef Vonk en Zhor Bouliach voor een selfie.

Last but not least: Deurne. Zij hadden pech met het weer, maar dankzij de rode paraplu's heeft wel iedereen ze gezien! Frank Vercammen, Greg Verhoeven en Medhi Koocheki gingen het eerste weekend van deur tot deur.

Er kon gestemd worden binnen de 5 grote thema’s klimaat, zorg, jongeren, veiligheid en welvaart. Onder elk thema zaten 8 concrete uitdagingen, daaruit koos een ieder dan een top 3. De stemming is nu afgesloten. Binnenkort worden de resultaten bekend gemaakt en weten we dus welke thema's en uitdagingen het meest leven bij de mensen. Daarna gaan we per thema met de uitdagingen aan de slag. Via brainstormsessies (hackathons) zoeken we samen met jullie naar oplossingen. De laatste stap in het proces is natuurlijk dat wij deze oplossingen op politiek niveau naar voren schuiven. Wordt dus zéker vervolgd! 

PS: Het is je misschien al opgevallen als je alle foto's aandachtig bekeken hebt, maar onze nieuwe afdelingscoach Matthias Verstraeten staat zowat overal te blinken. Vanuit de stad en alle districtsafdelingen willen we hem via deze weg dan ook bedanken, zonder hem was het niet gelukt! 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant