Nieuws

LOKAAL: Test randparkeeroplossing voor Hasseltse studenten en werknemers

Vooruit Hasselt

Thursday 17

February 2022 09:20

Dagelijks komen duizenden mensen in Hasselt werken, studeren of shoppen. Dat stelt de stad voor de grote uitdaging om bereikbaar te zijn én te blijven. Momenteel gaat het om veel autoverkeer dat in goede banen geleid moet worden en waarvoor een gepaste parkeeroplossing voorzien moet worden. Daarom zette Marc Schepers (schepen van mobiliteit) een klein jaar geleden een eerste belangrijke stap met het nieuw parkeerbeleid. Dat beleid steunt op het principe ‘de juiste auto op de juiste plaats’, hierdoor ontstaat er minder zoekverkeer en meer parkeercomfort. Gedaan dus met eindeloos rondjes rijden op zoek naar dat ene plekje en gedaan met alle negatieve gevolgen en frustraties...

 

Voor degene die langer in de stad willen doorbrengen – de langparkeerder - wil schepen Schepers inzetten op een bijkomend aanbod van randparkings. “Aan de rand van de stad voorzien we parkeerterreinen waar mensen gratis of uiterst voordelig kunnen parkeren. De reiziger kan dan comfortabel en snel zijn weg verderzetten naar onze binnenstad, met een kwaliteitsvol aanbod van de van zogenaamde last-mileoplossingen : het openbaar vervoer, e-bikes, deelfietsen,  ….”

 

Oplossing voor studenten en werknemers

De site van de TRIXXO-arena (Park H) telt in totaal 3000 parkeerplaatsen maar deze worden tijdens de kantooruren nauwelijks gebruikt. Die vaststelling was voor Schepers de aanleiding om bij de Sportpaleis Group te gaan aankloppen met de volgende vraag: ‘Kan de site worden ontwikkeld als een mobiliteitshub?’. Om deze vraag te beantwoorden ging stad Hasselt samen met de Sportpaleis Group maar ook met UHasselt, Hogeschool PXL, GO! Next onderwijs, het Jessa-ziekenhuis, Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Slimme Regio Vlaanderen de voorbije maanden aan de slag. Deze samenwerking resulteerde in een project dat MobiCon werd gedoopt.

 

Hasselt - met haar universiteit, twee hogescholen en heel wat secundaire scholen – is een echte studentenstad en trekt heel wat verkeer aan. Schepers :“De meeste van die instellingen liggen geconcentreerd rond de 11de Linie-site waardoor deze omgeving nu reeds bijzonder druk is. Deze onderwijsinstellingen hebben bovendien allemaal groeiplannen, waardoor het auto- en zoekverkeer alleen nog maar zal toenemen.” Hoog tijd om stappen te ondernemen. “We willen op deze site een groene, autoluwe, goed bereikbare en aangename verblijfscampus creëren. Natuurlijk willen we studenten eerst en vooral aansporen om zoveel mogelijk de auto thuis te laten en te kiezen voor alternatieven als de fiets en het openbare vervoer. De auto kan echter niet weggetoverd worden, precies daarom roepen we MobiCon in het leven."

 

Duurzame last mile

De essentie van MobiCon? Aantonen dat randparkeren, gecombineerd met duurzame last-mile oplossingen een volwaardig alternatief kan zijn voor rondjes rijden op zoek naar parkeergeluk. Schepers: “Vanaf midden februari 2022 kunnen studenten en medewerkers van de UHasselt, Hogeschool PXL en GO! Next en werknemers van Jessa-ziekenhuis tijdens weekdagen goedkoop parkeren aan site Park H. het grote voordeel van deze parking is dat een parkeerplek gegarandeerd is. Van daaruit kunnen ze snel, eenvoudig, veilig én duurzaam naar hun eindbestemming, met een DOTT elektrische fiets, DOTT elektrische step, Mobit-deelfiets of gewoon met de bus of al wandelend. De fietsen en steps van DOTT  kunnen worden achtergelaten in één van de stations nabij hun eindbestemming. Na de les of na de shift nemen ze hun fiets of step terug tot aan de parking.”

 

Studenten en werknemers van de deelnemende instellingen en werkgevers vinden meer informatie over het project op de website www.mobiconhasselt.be. “Hier kom je te weten welke apps je moet downloaden, hoe je een fiets kan reserveren en wat de kortste route is. De eerste maand is het gebruik van de oplossing hoe dan ook helemaal gratis. Aansluitend zullen studenten en medewerkers dankzij hun instellingen genieten van een aantrekkelijk voordeeltarief. ”

 

Soft launch

MobiCon start deze week een ‘soft launch’, een kleinschalige, voorzichtige en gecontroleerde start. “Dit project is complex en moet groeien. In deze opstartfase werken we dan ook bewust met een beperkte testgroep en met een afgebakend aanbod van fietsen, steps en mobiele drop off stations. Op basis van feedback van onze testgebruikers willen we stapsgewijs bijsturen en komen tot een volwaardige mobiliteitsoplossing”, aldus Schepers. Een eerste “upgrade” van het project is voorzien bij de start van het volgend academiejaar. “Dan moeten niet enkel de kinderziektes eruit zijn, ook de gebruiksvriendelijkheid en het aanbod moeten verhoogd zijn. We bekijken in die fase om op te schalen en uit te breiden naar andere organisaties.”

 

 

Bernard Vanheusden, rector UHasselt :“Duurzaamheid is een beleidsprioriteit van UHasselt. We zetten dan ook graag de schouders onder Mobicon, dat iedereen stimuleert om zich zo duurzaam mogelijk te verplaatsen. Met Mobicon kunnen ook studenten en personeelsleden die doorgaans niet zonder auto op de campus geraken, de laatste 1,5 kilometer naar de les of het werk alsnog al wandelend, fietsend of steppend afleggen.”

 

“Met dit project wordt de Hogeschool PXL Helemaal Hasselt: vlot bereikbaar van buiten de stad, plezant verbonden met de stad. Het beste van twee werelden”, aldus Ben Lambrechts, Algemeen Directeur PXL Hogeschool

 

"Wij zetten zelf als organisatie al jaren sterk in op de promotie van het openbaar vervoer om concerten en evenementen te bezoeken, met overigens heel mooie resultaten in Antwerpen en Vorst. Onze aanpak in Antwerpen en Vorst wordt trouwens met grote belangstelling gevolgd in het buitenland", vertelt Kurt Ceyssens, venue manager van de Trixxo Arena en het Trixxo Theater op Park H. "We waren dan ook meteen mee aan boord van het MobiCon project. Het initiatief past volledig binnen onze eigen visie op duurzame mobiliteit. We hopen dat het project op langere termijn verder nog kan worden uitgebouwd.”

 

Guy Goddefroy, facilitair directeur Jessa Ziekenhuis: “Tot we naar onze nieuwe locatie verhuizen op de Salvator Plus site, blijft de parkeerproblematiek rond campus Virga Jesse nog een tiental jaren een uitdaging. Die wordt best aangepakt door een veelheid aan kleinere oplossingen, telkens op maat van een specifieke doelgroep. Voor sommige van onze medewerkers is MobiCon mogelijk een interessante oplossing. We begrijpen dat niet iedereen steeds met de fiets of het openbaar vervoer kan komen. Daarom denken we dat een goed bereikbare, steeds beschikbare randparking in combinatie met een efficiënte last-mile, een deel van de oplossing kan zijn. We organiseren dit ondertussen al enkele jaren vanop onze Campus Salvator. MobiCon voegt nu twee extra parkings toe aan de andere kant van Hasselt.”

 

Joram Van Bouwel, Area Manager Vlaanderen DOTT, zei: “Deze innovatieve oplossing, voorgesteld door de stad Hasselt, zal helpen om de stad te ontsluiten van files en vervuiling. We kijken ernaar uit om een veilige en betrouwbare service te bieden aan studenten en sleutelfiguren om hen te helpen op de meest efficiënte manier zich tussen het stadscentrum en de Park&Ride te verplaatsen zodat de huidige parkeerplaatsen in de stad plaats kunnen maken voor een betere leefomgeving. We zijn verheugd om nauw samen te werken met de belanghebbenden in de stad om te bouwen aan een gepaste eindoplossing.”

 

Extra informatie: Dott is een Europese micromobiliteitsaanbieder, opgericht door Henri Moissinac en Maxim Romain, met de missie om onze steden te bevrijden met milieuvriendelijke ritten voor iedereen. Dott biedt vandaag meer dan 40,000 elektrische deelsteps aan in de grootste steden van België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en heeft al een vloot van 10,000 e-bikes gelauncht in herfst 2021. Dott heeft twee van de grootste micromobiliteitsaanbestedingen gewonnen in de wereld, zowel in Parijs als in Londen. Bij Dott werken meer dan 500 werknemers, waarbij de grootste teams zich bevinden in Amsterdam, Londen and Parijs.


Ga naar Vooruit Hasselt
Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant