Nieuws

LOKAAL: Tegelwippen in Eeklo: stadsbestuur doet niet mee, jammer!

Vooruit Eeklo

Tuesday 23

May 2023 11:35

Op 21 maart verklaarde de stad mee te zullen doen aan het Vlaams Kampioenschap tegelwippen. Een zeer goede zaak volgens raadslid Bob D‘Haeseleer. Alleen bleef het sindsdien erg stil.

Jammer, want er genoeg goede voorbeelden. Een tegeltaxi om uitgebroken tegels op te halen. Een samenwerking met de tuincentra uit de omgeving opzetten om planten te voorzien voor de ontharde oppervlakte... Een tegelteam van vrijwilligers opstarten van die mensen helpen.

Allemaal voorbeelden die elders al onmiddellijk vruchten hebben afgeworpen. Raadslid Bob D‘Haeseleer: 'Het is écht jammer én een gemiste kans dat dit stadsbestuur niet meer inzet om haar burgers op een positieve manier te betrekken. De praktijk in andere steden leert dat letterlijk voordelen in natura zoals enkele planten of hulp bij het uitbreken of afvoeren veel effectiever zijn dan een premie.'

Opmerkelijk was dat tijdens de stemming twee schepenen en de fractieleider van de CD&V hun stemgedrag onder druk van de meerderheid veranderden zodat dit voorstel het met 11 stemmen tegen 16 alsnog niet haalde.


Ga naar Vooruit Eeklo
Over de Auteur

Vooruit Eeklo

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant