Nieuws

LOKAAL: Sven Taeldeman: ‘Graag meer quickscans voor meer verkeersveiligheid’

Vooruit Lokaal

Thursday 19

January 2023 21:17

Na ongevallen op en rond de Antwerpsesteenweg en de Land Van Waaslaan in oktober en november 2022, liet de Vlaamse minister van Mobiliteit het proefproject ‘MIA Quickscan’ toepassen op de gevaarlijke kruispunten daar. Bij zo’n quickscan onderzoeken experts wat er op korte termijn ter plaats kan verbeterd worden. Intrigerend, vindt ons gemeenteraadslid Sven Taeldeman.

“Ik heb aan de schepen van Mobiliteit gevraagd of de resultaten al bekend zijn, maar ook of er een lijst is met andere gevaarlijke punten in Gent die voor zo’n quickscan in aanmerking komen; en of bewoners ook betrokken worden.”

De schepen liet weten dat de experts altijd overleggen met de wegbeheerder en buurtvertegenwoordigers, schooldirecties en anderen. Verbeteringen kunnen op allerlei vlakken: aanpassingen aan de infrastructuur, aan de circulatie, aan reglementering; maar ook op het vlak van sensibilisering of gedragswijziging.

Stapelplein en N70 worden veiliger

In Gent werd de oversteek over de R40 aan het Stapelplein als een van de 'pilootprojecten' opgestart, na het dodelijk ongeval daar. Daarna werd ook de omgeving N70a-N70 geselecteerd.

“Aan het Stapelplein zullen er – hopelijk nog dit voorjaar - verkeerslichten komen aan die oversteek, die nu vaker gebruikt wordt omwille van de werken voor de nabijgelegen Verapazbrug en in afwachting van het verleggen van de verkeersstroom van de R40. Op de N70 worden op korte termijn de markeringen van de rijweg en de fietspaden aangepast tussen de kruispunten met de Engelbert Van Arenbergstraat en de Schoolstraat, om meer zogenaamde ‘schrikafstand’ te verkrijgen tussen de fietsers en de voertuigen.”

Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant