Nieuws

LOKAAL: Subsidie voor kampvervoer wordt verhoogd

Helmut Jaspers

Bediende

Wednesday 28

June 2023 16:59

Tijdens de gemeenteraad van 20 juni werd er een nieuw reglement op kampvervoer voor jeugdverenigingen (en scholen) goedgekeurd. De huidige regeling voor het vervoer van materiaal voor kampen, dat voorheen werd uitgevoerd door de technische dienst, wordt vervangen door een nieuw toelagereglement.

Omwille van diverse redenen is het niet langer mogelijk om in eigen beheer de containers te laden en te transporteren. In plaats daarvan heeft het gemeentebestuur besloten jeugdverenigingen en scholen financieel te ondersteunen met een maximum van 500 euro. Dit bedrag vertegenwoordigt een aanzienlijke verhoging ten opzichte van de eerdere subsidie van maximum 185 euro.

"We begrijpen dat deze dienstverlening van groot belang is voor onze jeugdverenigingen en scholen", zegt schepen Arno Aerden. "Daarom willen we ervoor zorgen dat ze voldoende ondersteund worden in de organisatie van de kampen die ze organiseren voor hun leden."

Dit nieuwe, afzonderlijke toelagereglement vervangt de huidige tegemoetkoming zoals beschreven in het subsidiereglement voor jeugdverenigingen. Met deze aparte regeling wordt voorkomen dat het budget voor de algemene subsidie voor jeugdverenigingen wordt aangewend voor het kampvervoer. Zo heeft de toelage voor kampvervoer geen impact op de waarde van een punt in het subsidiereglement.

 


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant