Nieuws

Jongeren kunnen zich uitleven: Student Take Off, Regatta en Dag van de Jeugdbeweging

Team Vooruit

Tuesday 26

October 2021 16:08

Goed nieuws voor de Hasseltse jongeren: na de Student Take Off en de Hasseltse Studenten Regatta kan ook de Dag van de Jeugdbeweging, na een jaartje van afwezigheid, weer gevierd worden.

Vrijdag 22 oktober staat al jaren met stip aangeduid in de agenda van vele jongeren want dan is het dé dag van de jeugdbeweging. Die dag kleuren 9 jeugdbewegingen, goed voor 285.000 jongeren, Vlaanderen opnieuw in met hun jeugdbewegingshemden, T-shirts en sjaaltjes. Ook in Hasselt geven 3.858 leden verspreid over 23 verenigingen die dag het beste van zichzelf.

“Ook de stad Hasselt wil het belang van onze jeugdbewegingen graag extra in de kijker plaatsen. De jeugdbewegingen vormen immers een cruciale schakel in het sociale weefsel van onze stad. De ervaringen die jongeren opdoen en de vriendschappen die ze sluiten zijn onbetaalbaar en dragen ze voor de rest van hun leven mee. We kunnen iedereen dan ook aanmoedigen om dit ook te proberen”, aldus Burgemeester Steven Vandeput

“De jongeren hebben het moeilijk gehad tijdens de coronacrisis”, stelt schepen van Jeugd Habib El Ouakili. “Ondertussen kunnen alle jeugdactiviteiten terug ‘live’ doorgaan -mits het volgen van een aantal coronamaatregelen. En dat is een zegen! Want als corona één zaak heeft duidelijk gemaakt is het wel dat jongeren nood hebben aan ruimte én aan elkaar. We zijn dus blij dat we In Hasselt de Dag van de Jeugdbeweging terug uitgebreid kunnen vieren”. Starten doen we op het Dusartplein met een lekker ontbijt, opgefleurd door de beats van een DJ. De dag afsluiten doen we in Muziekodroom met ‘Nacht van de Jeugdbeweging’. “Op die manier willen onze dankbaarheid tonen voor alle jongeren die zich wekelijks inzetten voor hun jeugdbeweging,” besluit El Ouakili. Dag van de Jeugdbeweging is voor jeugdbewegingen uiteraard ook de ideale gelegenheid om hun meerwaarde te tonen aan de buitenwereld en de jongeren zelf warm te maken voor hun activiteiten.

 

Dag van de Jeugdbeweging is een organisatie van 9 Vlaamse jeugdbewegingen: Chirojeugd Vlaanderen, Evangelisch Jeugdverbond, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen in samenwerking met de stad Hasselt.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant