Nieuws

Structurele aanpak nodig voor omleidingen bij wegenwerken in Boutersem

Vooruit Boutersem

Tuesday 24

October 2023 20:45

Tijdens de werken op de Leuvensesteenweg in Roosbeek viel het op dat heel wat doorgaand verkeer in de twee rijrichtingen de files en werflichten omzeilde door via de Groenstraat en de Lubbeeksestraat te rijden.

Omdat die straten – en dan vooral de Groenstraat – niet voorzien zijn op zo een verkeersstroom en omdat de Groenstraat bovendien enkel toegankelijk is voor plaatselijk verkeer, kaartte gemeenteraadslid Nawfal Baaza het probleem bij het gemeentebestuur aan. Dit niet alleen voor de overlast voor de buurtbewoners, maar ook voor de veiligheid. Nawfal vroeg naar de mogelijkheid tot meer politiecontroles bij dergelijke werken en stelde ook voor om in de toekomst een omleiding te voorzien. Zo’n omleiding loopt bij voorkeur langs een verschillende route voor elke rijrichting, zodat de overlast en veiligheidsrisico’s voor de straten in kwestie verspreid zijn en dus tot een minimum beperkt worden.

 

Onze schepen van mobiliteit beloofde hierover navraag te doen op de politieraad en terug te koppelen op de volgende gemeenteraad. Onze vraag zal dus in november opnieuw klaar liggen.

Gelukkig zijn de werken in Roosbeek intussen wel afgerond en is de rust weergekeerd, maar toch blijft een structurele oplossing van belang voor toekomstige werken.

 

 

Terug naar Homepagina


Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant