Nieuws

LOKAAL: Straatverlichting zal 's nachts terug aangaan

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Friday 07

July 2023 09:52

De stad Halle gaat in op de groeiende vraag bij de bevolking om de straatverlichting 's nachts niet langer te doven. "Waarschijnlijk vanaf 1 september blijven de lichten 's nachts in Halle centrum weer aan", zegt burgemeester Marc Snoeck.

Op het college van Burgemeester en schepenen van 30 juni werd de principiële beslssing genomen dat de straatverlichting 's nachts in Halle weer zal aangaan.

"Volgens het advies van de politie is er, sinds het doven van de lichten na 23u, geen toename van inbraken in onze stad, maar subjectief is er wel een onveiligheidsgevoel" zegt de burgemeester.
"In Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, de andere gemeenten van onze politiezone, is er geen vraag naar het terug aandoen van de lichten, maar Halle als stad is toch anders dan die gemeenten.  Er werd ook al contact opgenomen met Fluvius en principeel werd er afgesproken om de lichten in Groot-Halle terug te laten branden 's nachts."

Het zal nog even duren alvorens de lichten effectief 's nachts zullen branden.  Eerst moet er een officiële collegenota opgesteld worden, waarna alle lichten manueel, in de kabines, terug zullen aangezet worden. Verwacht wordt dat het licht terug zal schijnen in de loop van augustus, ten laatste begin september.


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant