Nieuws

LOKAAL: Stil protest: volle poepzakjes aan poort losloopweide

Vooruit Oudsbergen

Tuesday 16

January 2024 15:33

De losloopweides in onze gemeenten zijn een goed initiatief waar veelvuldig gebruik van gemaakt wordt.
Aan de toegangspoort van de 3 hondenlosloopweides - Gruitrode, Opglabbeek en Meeuwen - prijkt een poster met opschrift ‘kakje - zakje - bakje’. Alleen is de vraag: waar is dat bakje? In de weides is geen enkele vuilbak te vinden.
Hierdoor worden enerzijds mensen gestimuleerd om op te ruimen, maar anderzijds voorziet het gemeentebestuur geen dumpplaats. Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Mensen die trouw de behoefte van hun viervoeter opruimen blijven dus noodgedwongen zitten met het gevulde zakje. De bezoekers zijn dit beu. Aan de poort en het hekwerk dat de domeinen afsluit hangen dan ook, als stil protest, een aantal gevulde poepzakjes.
Vooruit Oudsbergen hoopt dat het gemeentebestuur dit signaal niet negeert en heeft het college van burgemeester en schepenen gevraagd om vuilbakjes te installeren.
Lilly Ceyssens: “Ik ga regelmatig met mijn hondjes naar de losloopweide. Het is een goed initiatief waar veelvuldig gebruik van gemaakt wordt. Het enige wat ik mis, is een vuilbak. Mensen zijn hierdoor geneigd om de uitwerpselen gewoon te laten liggen. Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Enerzijds worden mensen gestimuleerd om op te ruimen, maar anderzijds voorziet het gemeentebestuur geen dumpplaats!”

 


Ga naar Vooruit Oudsbergen
Over de Auteur

Vooruit Oudsbergen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant