Nieuws

Schepers start met aanleg van het beloofde parkje in Kuringen-Heide

Vooruit Hasselt

Tuesday 11

June 2024 16:06

Nadat de Hasseltse Gemeenteraad eind mei de laatste juridische documenten goedkeurde, kan stad Hasselt starten met een aanleg van het beloofde parkje in de Sint-Janhoefstraat in Kuringen. Marc Schepers, schepen van stadsontwikkeling: “Op de oude voetbalvelden zorgen we voor een groene ontmoetingsplek in Kuringen-Heide. Een gezellig buurtpark waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en sporten”.

Het begon eind 2022 met een grondruil tussen stad Hasselt en de voormalige eigenaars van het vijvergebied Grasvenne. “Een ruil die ons in staat stelde het natuurgebied tussen de Bosvijverstraat, de Hommelheidestraat en de Nieuwstraat te behouden’, stelt Schepers. “Op deze plek wordt eerstdaags een gloednieuw park van 3ha aangelegd.” Deze 3ha parkgrond, werd geruild voor een beperkt stukje van 30a bouwgrond in de Sin-Janhoefstraat.

We starten na het bouwverlof met het verbeteren van de toegankelijkheid in deze nieuwe parkzone”, zegt schepen voor Parken en Natuur Derya Erdogan. “We doen dat door een plankenpad aan te leggen. Op die manier kan het hemelwater maximaal infiltreren én houden bezoekers droge voeten. Tegelijkertijd voeren we ook wat opruimwerken uit op het terrein.”  

De stad blijft in de Sint-Janhoefstraat eigenaar van nog ruim 2ha. ”Ook deze grond willen we als stad duurzaam activeren ten voordele van de buurt”, duidt Schepers. Deze plek was eerder al een plek om te sporten en af te spreken en dat Schepers er terug brengen. “We denken onder meer aan een voetbal- en basketbalpleintje en speeltoestellen voor de allerkleinste. Onze jeugddienst lanceert deze maand een bevraging om te peilen naar de noden en de wensen van de buurt”, aldus Schepers. Stad Hasselt voorziet ook nog de aanplanting van extra groen. “Zo creëren we een gezellige, groene ontmoetingsplek voor de buurt.”

 

 

Lees het nieuws op vrtnews 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant