Nieuws

LOKAAL: Stadsbestuur in Tienen wordt stevig gebuisd door haar inwoners.

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Sunday 19

November 2023 11:02

Tienen is één van de 10 slechtste gemeentes van Vlaanderen. Dat zeggen de Tienenaars zelf in een
uitgebreide bevraging. Ze geven aan het stadsbestuur een stevige buis op vlak van netheid,
mobiliteit en goed bestuur.

De afgelopen weken vroegen VTM Nieuws, HLN en onderzoeksbureau iVox aan de Tienenaar wat de uitdagingen in de stad zijn. Ze zochten bij inwoners uit hoe leefbaar het hier was. Uit deze bevraging blijkt dat het steeds minder goed gaat met de stad.  “En dat is dan ook een stevige klap voor deze meerderheid“, aldus Nele Daenen “het stadsbestuur wilt maar niet luisteren naar haar inwoners. Want uit een zeer dure bevraging in 2019 kwamen net dezelfde uitdagingen netheid, goed bestuur en mobiliteit die in Tienen het probleem vormen.”

Opmerkelijk, de burgemeester en haar team blijven dus doof voor de vele signalen. Zelf is ze al 20 jaar mee aan het besturen en komen er masterplannen in plaats van oplossingen, studies in plaats van acties, woorden in plaats van daden.  “En dat is de Tienenaar dus duidelijk beu” stelt Daenen vast. Al sinds 2018 trekken we aan de alarmbel en hebben we al talrijke oplossingen op de agenda  gezet maar deze werden telkens zonder gegronde argumenten van tafel gegooid. “Een goed voorbeeld is het bereikbaarheidsplan” zegt Nele. “Daar betrekt het stadsbestuur amper de bewoners, luistert het niet naar onze vele adviezen of suggesties en negeert de massale onvrede.” En dan krijg je dus een toenemend ongenoegen en ook deze ronduit slechte  cijfers. 

“Als men de Tienenaar blijft negeren, net als deze ronduit slechte resultaten, dan komt het niet goed met onze stad.
Lokale politiek begint net met het luisteren naar de mensen en met tussen de mensen te staan.
Met Vooruit zijn we al weken van deur tot deur aan het gaan en horen we dit ook. We zullen met de steun van al die mensen in 2024 tonen dat er een echt alternatief is met deftige oplossingen voor deze problemen”

De Tienenaar heeft gesproken. Met een dikke onvoldoende voor het huidige beleid, eist hij verandering. Verandering die hij zelf mee kan vormgeven. Verandering die hem betrekt van begin tot het einde. Verandering die aansluit bij zijn echte noden, niet bij de luchtkastelen van de meerderheid. Verandering die focust op wat echt telt: een propere, veilige, vlotte, levendige en solidaire stad. Verandering die onze stad en iedereen doet vooruitgaan. Wij van Vooruit staan voor deze verandering!  Genoeg gezeverd, tijd voor Vooruit.

Nele DAENEN -

Fractieleider Vooruit

+32 472 69 65 54


Ga naar Kjell Coel
Over de Auteur

Kjell Coel

Voorzitter Vooruit Tienen / Conversation Manager

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant