Nieuws

LOKAAL: Stad Leuven organiseert noodopvang voor basisscholen tijdens WK wielrennen op 24 september

Team Vooruit

Monday 13

September 2021 13:40

De Leuvense basisscholen zijn op 24 september gesloten omwille van het WK wielrennen. Omdat niet alle ouders van thuis uit kunnen werken, organiseren de stad en kinderwerking Fabota die dag noodopvang voor kleuters en lagere schoolkinderen. Wie noodopvang nodig heeft, kan tot dinsdagavond 14 september om 21 uur op www.leuven.be/noodopvang een aanvraag doen.

Op 24 september rijden de junioren mannen hun wedstrijd van het WK wielrennen in Leuven. Omdat Leuven en de omgeving moeilijk bereikbaar zullen zijn, beslisten de Leuvense basisscholen, in samenspraak met de stad, om op die dag geen les te geven en een pedagogische studiedag te organiseren voor leerkrachten.

Noodopvang
Om ouders te ondersteunen in hun opvangnood, organiseert stad Leuven via KinderKuren op vrijdag 24 september noodopvang. “Het is fijn dat de scholen mee hun schouders zetten onder dit uniek evenement in de stad. Om het ook haalbaar te houden voor ouders die niet kunnen telewerken in combinatie met kinderopvang en zich niet meer kunnen vrij roosteren, richten we deze extra dag buitenschoolse opvang in”, zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera.

Vier opvanglocaties 
Er werden drie opvanglocaties gekozen buiten het centrum: basisschool De Bron in Leuven-Zuid, De Mozaïek in Kessel-Lo en basisschool Hertog Karel in Wilsele-Putkapel. “Begeleiders van KinderKuren zorgen op die drie locaties voor een leuk en gevarieerd spelaanbod, zodat de kinderen een fijne, uitdagende dag kunnen beleven. Zo zorgen we dat ouders met een gerust hart op goede opvang kunnen rekenen”, zegt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. In Leuven-centrum zal Fabota, de kinderwerking van buurthuis ’t Lampeke, een groep kinderen opvangen.

Inschrijven tot dinsdag avond 21 uur
Ouders die opvang nodig hebben kunnen tot dinsdag 14 september, 21 uur een aanvraag doen op www.leuven.be/noodopvang. De stad verwerkt daarna alle aanvragen. Kinderen worden zo goed mogelijk  verdeeld over de verschillende locaties, afhankelijk van de voorkeuren en haalbaarheid die ouders aangeven in hun aanvraag. Ouders ontvangen tot slot een bevestiging van hun inschrijving per e-mail. 

Wie vragen heeft over opvang op school kan terecht bij het loket kinderopvang van stad Leuven op [email protected] of 016 27 26 43.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant