Nieuws

LOKAAL: Stad Hasselt verlengt het succesvolle project ‘Boekstart’

Vooruit Hasselt

Tuesday 15

February 2022 23:21

“Taal is bijzonder belangrijk in onze samenleving. Je hebt het niet enkel dagelijks nodig, het is een cruciale factor om je dromen te realiseren. We merken dat, wanneer kinderen en jongeren onze taal niet voldoende onder de knie hebben, ze daardoor hun kansen in het leven niet optimaal kunnen benutten”, vertelt Schepen Habib El Ouakili. “We willen als stad dan ook zo vroeg mogelijk beginnen met die taalstimulering.” 

 

Dat doen ze onder meer met het project ‘Boekstart’. El Ouakili: ‘Boekstart is een project van ‘Iedereen Leest’, dé organisatie als het gaat om lezen en leesbevordering. Via Boekstart willen we gezinnen met baby’s en peuters bewust maken van leesplezier. Samen in boekjes kijken en voorlezen stimuleert namelijk om later zelf te beginnen lezen. En hoe jonger kinderen in contact komen met boeken, hoe beter ze onze taal machtig zijn en hoe gemakkelijker ze het vaker hebben in school.” 

 

De stad werkt hiervoor samen met partners zoals Kind&Gezin en de Bibliotheek Hasselt Limburg. “Bij een consult op de leeftijd van 6 maanden kunnen jonge gezinnen bij K&G een babyboekenpakketje afhalen, bij het consult van 15maanden krijgen ze een peuterbon. Hiermee kunnen ze in onze bibliotheek terecht voor een peuterboekenpakketje. Door de materialen op deze manier te verspreiden, kunnen we een zo groot mogelijk publiek aanspreken en alle kinderen gelijke kansen geven.” Naast de pakketten van ‘Boekenstart’ voorziet de stad Hasselt voor elke peuter die 2,5 jaar wordt ook het boekje ‘De eerste schooldag van Milan’ van Kathleen Amant (Uitgeverij Clavis).

 

Hasselt is sinds 2013 een ‘Boekstart’- stad en engageert zich nu tot 2025. 

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant