Nieuws

LOKAAL: Stad Hasselt schenkt gebruikte laptops aan Hasseltse stedelijke basisscholen

Vooruit Hasselt

Friday 09

December 2022 12:06

Stad Hasselt schenkt zo’n 100 afgeschreven laptops aan haar 5 stedelijke scholen. De laptops werden voorheen gebruikt door medewerkers van de stad en krijgen nu een tweede leven in de handen van leerlingen van Hasseltse basisscholen. Een duurzame oplossing waar alle partijen wel bij varen.

Het gaat om laptops van stadsmedewerkers die zo’n 3 tot 5 jaar oud zijn.

“De laptops mogen dan wel economisch afgeschreven zijn, ze kunnen perfect nog een tijdje dienst doen voor de kinderen”, legt schepen Frank Dewael, bevoegd voor ICT & Digitalisering, uit. “We kiezen er zeer bewust voor om de laptops te schenken aan de scholen die hier ongelooflijk veel baat bij hebben. We voorzien de laptops bovendien van een nieuwe batterij zodat onze scholen geen financiële inspanning moeten doen en het toestel nog enkele jaren kunnen inzetten. Voorafgaand aan de overhandiging werd vanzelfsprekend ook alle informatie van elke laptop zorgvuldig gewist, volgens een strikte procedure, zodat de scholen een volledig clean apparaat ter beschikking krijgen.”

De laptops worden geschonken aan de stedelijke basisscholen van Kuringen, Rapertingen, Spalbeek, Kermt en Tuilt.

“Goed nieuws voor onze 5 stedelijke basisscholen, waaronder de laptops zullen verdeeld worden” vult schepen Habib El Ouakili aan. “Het stedelijke net heeft momenteel zo’n 60 laptops ter beschikking, dat is helaas nog veel te weinig. Deze 100 stuks komen dus als geroepen om hun werking te kunnen garanderen en optimaliseren. We gaan naar de toekomst toe kijken hoe we de afgeschreven laptops nog efficiënter en vlotter een 2de leven kunnen geven in onze scholen”.

Lieven Cleenders, directeur van SBS Spalbeek besluit: “Wij zijn hier natuurlijk heel blij mee! De laptops worden specifiek ingezet voor kinderen met leerproblemen. Hiervoor installeren wij een specifieke software. Daarnaast worden de laptops ook gebruikt voor typlessen of ingezet wanneer er voor een les te weinig pc’s voorhanden zijn of voor kinderen die thuis geen toestel hebben om opzoekwerk te doen.”

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant