Nieuws

LOKAAL: Stad Hasselt organiseert blokbars samen met De Serre, Z33 en Muziekodroom

Vooruit Hasselt

Wednesday 15

December 2021 12:32

De examenperiode is traditioneel een stevige periode voor scholieren en studenten. “Zeker als je niet over de nodige faciliteiten beschikt om degelijk te studeren, denk aan een eigen bureauruimte of werkplek, een goede internetverbinding en een stille omgeving”, weet schepen van jeugd en studentenzaken Habib El Ouakili. “We merkten bovendien dat in groep studeren voor vele studenten hét middel is om dagelijks gemotiveerd achter de boeken te zitten.”

Drie unieke locaties

De stad Hasselt riep daarom enkel jaren geleden de Blokbar in het leven. Studenten vinden er sindsdien vlot hun weg naar deze extra studeerplekken in de Hasseltse binnenstad. El Ouakili: “Ook dit keer opent onze bibliotheek haar deuren. Daarnaast heeft onze jeugddienst nog drie extra inspirerende locaties gevonden die dienst doen als studieplek, en niet de minste.” Studenten kunnen nu studeren waar ze anders gaan dansen: De Serre voorziet plekken in de broeikas en ook de Muziekodroom zet haar deuren open. “Als laatste locatie kozen voor de exporuimte van Z33, een inspirerende en rustige studeerplek. We hopen ook op deze manier deze prachtige kunstinstelling bekender te maken bij het jonge publiek.”

Woensdag verwendag

Om het blokken wat dragelijker te maken, zijn er op alle locaties ook randactiviteiten voorzien. Zo kan je bijvoorbeeld mediteren in de Serre,  de Z33  expo’s bezoeken tijdens de pauze of de studeerstress van je afdrummen tijdens instrumentinitiaties in Muziekodroom. “Elke woensdag is het bovendien verwendag en worden er gratis koffiekoeken voorzien voor alle studenten”.

Coronaproof

Elke blokbarlocatie is voorzien van de ideale studeeromstandigheden. “Op elke locatie is gratis Wifi stroom en sanitaire voorzieningen”, aldus El Ouakili, “je kan in alle stilte studeren, maar we voorzien ook oordoppen voor de nodige extra concentratie. Op elke locatie is het ook mogelijk om een drankje te kopen.”

De Blokbars wordt uiteraard volledig volgens de geldende coronamaatregelen georganiseerd. In alle ruimtes wordt CO2 gemeten en wordt er voldoende verlucht. Studeren doe je mét mondmasker op en overal worden de afstandsmaatregelen gerespecteerd. Bovendien moet je je plek op voorhand reserveren. Zo ben je zeker van je plaats en vermijden we wachtrijen aan de ingang.

Praktische informatie

De blokbars gaan door van 20 december t.e.m. 30 januari. In de Serre en de Muzikodroom kan  studeren van 9u – 21u. In Z33 kan je terecht tijdens de reguliere openingsuren (ma,woe,do,vrij van 11u-18u en zat, zon van 10-18u) terecht. Op alle locaties moet je een  Covid Safe Ticket kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot het gebouw.   Reservatie is verplicht en doe je via www.hasselt.be/blokbar

 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant