Nieuws

Stad Hasselt legt fietssuggestiestroken aan in Pietelbeekstraat

Team Vooruit

Tuesday 24

August 2021 09:45

Vanaf donderdag 12 augustus start een aannemer in opdracht van stad Hasselt met de aanleg van fietssuggestiestroken in de Pietelbeekstraat. “We willen er zowel de fietsveiligheid verhogen als een ontbrekende schakel wegwerken”, aldus schepenen Marc Schepers (RoodGroen+) en Laurence Libert (Open Vld).

In de Hasseltse wijk Rapertingen wordt veel gefietst, zowel functioneel als recreatief. Zo ook in de Pietelbeekstraat die een verbinding vormt tussen de Luikersteenweg/ Rapertingenstraat en de Diepenbekerweg. “Om de fietsveiligheid én het comfort van fietsers te verhogen gaan we hier fietssuggestiestroken aanleggen. Zo worden automobilisten attent gemaakt op de mogelijke aanwezigheid van fietsers,” legt schepen van mobiliteit Marc Schepers uit. “Bovendien wordt de rijbaan visueel smaller gemaakt waardoor chauffeurs hun snelheid gaan aanpassen.”

 

 

“Donderdag 12 augustus start een aannemer met de werken”, vult schepen Laurence Libert, bevoegd voor Openbare Werken, aan. “Concreet wordt op donderdag en vrijdag aan beide zijden van de rijweg een stukje asfalt weggefreesd. Vervolgens brengt de aannemer er een okergele slemlaag aan, op dinsdag 17 augustus en woensdag 18 augustus. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden zullen de werken dus een kleine week duren.”

 

Alle opritten blijven tijdens en na het frezen toegankelijk. Dat is niet het geval tijdens en na het aanbrengen van de slemlaag. Deze moet namelijk enkele uren drogen. Aan omwonenden wordt gevraagd om de wagen tijdig te verplaatsen.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant