Nieuws

LOKAAL: Stad Hasselt lanceert campagne ‘propere schoenen’.

Team Vooruit

Tuesday 26

October 2021 14:40

Een propere sporthal is fijn voor iedereen. Het klinkt logisch of zou zo moeten klinken. Daarom is het belangrijk om bij de opstart van het nieuwe sportseizoen de campagne ‘propere schoenen’ te lanceren.

Concept

De campagne benadrukt dat het niet is toegestaan om de sporthal te betreden met buitengedragen schoenen. Ook al zien deze schoenen er ogenschijnlijk zuiver uit, het neemt nog ongezien en onbedoeld veel vuil mee naar binnen. Door het binnengebracht vuil worden sporthalvloeren glad en verhoogt het daarmee het risico op blessures bij de sporters, teamgenoten en tegenstanders. Het is en blijft dus belangrijk dat er aangepast, propere indoorschoenen worden meegebracht naar de sporthal. De wissel moet dan gebeuren in de kleedkamer, gang of net voor het betreden van de sporthal.

 

“Wij rekenen op de verantwoordelijkheid van de lesgevers en trainers om hun leden hierop attent te maken en controle uit te voeren, zodat iedereen op een zuivere en vooral veilige sportvloer kan genieten van zijn/haar sport”, zegt schepen van sport Habib El Ouakili. Er zullen regelmatig controles uitgevoerd worden op propere schoenen en bijhorende sancties volgen bij niet naleving, gaande van de schoenen uit te doen tot in het strengste geval een weigering tot het betreden van de sporthal.

Ook worden in sporthallen zelf enkel sportschoenen toegelaten met kleurloze, witte zolen of zolen die geen strepen achterlaten op de sportvloer. Deze schoenen werden eerder niet buiten gedragen, zijn niet vuil of nat. Deze regel geldt voor al onze bezoekers, trainers, coaches, lesgevers en ploegverantwoordelijken.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant