Nieuws

LOKAAL: Stad Hasselt krijgt boksschool

Team Vooruit

Wednesday 29

September 2021 11:15

Sporthal Kuringen wordt de nieuwe thuisbasis van de allereerste boksschool ooit in Hasselt.

De komst van een boksschool, het staat al een tijdje op het wensenlijstje van het stadsbestuur. De sporthal in Kuringen is een geschikte locatie.

“Maar de huidige situatie volstaat eigenlijk niet voor onze ambities”, weet schepen van gebouwen Laurence Libert. “Er zullen daarom 2 kleedkamers met doucheruimtes bijkomen in de bestaande toestelbergingsruimte. De resterende ruimte van die berging zal worden ingericht als een polyvalente ruimte geschikt voor gevechtssporten.” De boogschietruimte die niet meer gebruikt wordt, zal omgebouwd worden tot nieuwe berging. “We plannen deze werken eind 2021, begin 2022.”

Met de komst van extra doucheruimtes, zal ook het sanitair een update moeten krijgen. “Dit staat gepland voor de zomer van 2022. Op die manier zorgen we ervoor dat er zo weinig mogelijk hinder is voor onze gebruikers.” Tot slot wordt ook de toegangsdeur vervangen door een elektrische schuifdeur.

Boksen in de lift

 

“Boksen brengt jongeren samen, het leert hen weerbaar te zijn en om te gaan met tegenslagen. Niet verwonderlijk dat boksen en andere gevechtsporten in de lift zitten”, duidt schepen van Sport El Ouakili. Het enthousiasme was al langer voelbaar, dat bevestigde de opkomst van de boksgala’s in 2019 en 2020. “We merken dat ook het ledenaantal van de Hasseltse clubs alsmaar stijgt. Dit bevestigd nogmaals dat de boksgemeenschap groot is. Helaas heeft zij nog geen duidelijke voet aan de grond in Hasselt, hoog tijd om hier verandering in te brengen met de komst van een boksschool.”

De sporthal in Kuringen wordt de thuishaven voor verschillende gevechtssporten, waar alle soorten van gevechtssporten zullen ondergebracht worden zoals kickboksen, MMA, boksen en andere gevechtssporten.

Ook zal er een ruimte worden gecreëerd waar er een vaste (kick)boksring wordt voorzien.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant