Nieuws

LOKAAL: Stad Hasselt en Handelaarscollectief bevraagt gebruikers over ervaringen Shop&Run

Vooruit Hasselt

Tuesday 31

January 2023 10:02

Eind 2021 zagen de eerste ‘Shop&Run’ parkeerplaatsen het levenslicht in Hasselt. “Het zijn parkeerplekken waar je gratis maximum 30 minuten kan parkeren. Ideaal dus voor een snelle boodschap bij onze handelaars”, verklaart Marc Schepers, bevoegd voor mobiliteit. “Doordat de parkeerbeurt er beperkt wordt in tijd, kunnen er natuurlijk meerdere mensen per dag gebruik maken van deze plekken. Per shop&run plek zijn dat maar liefst 24 parkeersessies per dag.”

Uit een eerste evaluatie blijken de plekken in trek. “Natuurlijk is het gebruik nog niet helemaal ingeburgerd waardoor er soms wel oneigenlijk gebruik optreedt”, verklaart Schepers. “ Ook de handelaars erkennen het nut van deze parkeerplaatsen. “We zien een positief effectief”, verklaart Raf Donvil van het Handelaarscollectief. “Maar toch zijn sommige handelaars bezorgt dat de parkeertijd van een half uur te nipt is.”

Stad Hasselt en Handelaarscollectief slaan daarom de handen in elkaar en organiseren een grote bevraging bij de gebruikers van de shop&run plaatsen. “Via deze enquête peilen naar de bekendheid en het gebruik van deze parkeerplekken. Ook de duurtijd wordt geëvalueerd”, klinkt het. De bevraging loopt van 21 januari tot en met 12 februari. “We willen natuurlijk vooral onze gebruikers bevragen naar hun ervaring, daarom liggen er bij de verschillende handelaars flyers met een QR code naar de vragenlijst op de toonbank. Op bepaalde dagen zullen er enquêteurs op pad gaan in de binnenstad.” Na afloop worden de resultaten geanalyseerd en besproken.  

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant