Nieuws

LOKAAL: Stad Hasselt behoudt gratis randparking park H

Vooruit Hasselt

Wednesday 17

April 2024 11:00

Sinds de start van de werken aan de Hasseltse Boudewijnlaan, biedt de Werkvennootschap (nvdr. de organisatie die verantwoordelijk is voor deze werken) tijdens de duur van de werken gratis parkeren aan op Park H. (Parking C, te bereiken via de Universiteitslaan en de Trichterheideweg.) Dit tijdelijke parkeeralternatief - gelegen in de schaduw van de Trixxo Arena - groeide in tussentijd uit tot een populaire mobiliteitsoplossing.

 

Nu de werkzaamheden bijna ten einde lopen, brengt stad Hasselt goed nieuws:  “We verlengen het gratis parkeren op Park H tot het einde van dit jaar”, aldus Marc Schepers. Wat er na 2024 gebeurt, wordt uiteraard beslist door het volgende stadsbestuur.

 

Hoppinpunt

Met dit initiatief zet Schepers een volgende stap in de uitbouw van Park H als belangrijk vervoersknooppunt. “Duizenden mensen zakken dagelijks af naar Hasselt. Als we al dat verkeer in goede banen willen leiden én ons stadcentrum vlot bereikbaar willen houden, zijn duidelijke mobiliteitsoplossingen nodig”, stelt Schepers. Park H biedt vandaag zo’n oplossing. “Op deze makkelijk bereikbare randparking kan je niet enkel gratis parkeren tussen 6 en 22 uur, je kan je bovendien vlot verplaatsen naar het stadscentrum of de 11delinie met andere vervoersmiddelen.”

 

Wandelen, fietsen of het openbaar vervoer

Aan vervoersopties alvast geen gebrek op dit Hoppinpunt. "Wanneer je gratis parkeert op één van de 340 plekken op Park H kan je makkelijk te voet het stadscentrum of de 11de linie campus bereiken. Je kan een wandeling maken door ons Kapermolenpark of de recent aangelegde voetpaden op de Boudewijnlaan gebruiken”, weet Schepers.

 

“Zet je je reis liever verder met de fiets? Dan kan je gebruikmaken van de verschillende deelfietsen die stad Hasselt er aanbiedt. Wie liever de eigen fiets gebruikt, kan deze binnenkort stallen in de nieuwe afgesloten fietsenstalling van Stad Hasselt.”  De stalling – goed voor zo’n 200 fietsen- zal eveneens gebruikt worden voor de deelfietsen van de onderwijsinstellingen. “Via het nieuwe comfortabele dubbele fietspad op de Boudewijnlaan geraak je vervolgens vlot tot op je eindbestemming”, vervolgt de schepen van mobiliteit.

 

“En dan is er nog het openbaar vervoer”, duidt Schepers. “Vanuit Hoppinpunt Park H stap je vlot op een van de vele Lijnbussen die er dagelijks passeren. Met het M-ticketje geniet je bovendien nog het hele jaar van een gratis ritje tot aan het centrum en terug.“ De nieuwe trambus zal binnenkort eveneens  tot de mogelijkheden behoren. “Met een halte op wandelafstand.”

 

Attractieve plek

Schepers wil Hoppinpunt Park H nog verder ontwikkelen. “Niet enkel door onze last-mile oplossingen verder te optimaliseren, ook door meer services aan te bieden op de site.”  Vandaag vind je er al een pakjesautomaat en een snellader voor elektrische wagens, maar dat aanbod wil de Hasseltse schepen nu serieus uitbreiden. “Met een fietsenherstelplek of een koffiebar. Maar evenzeer met vergaderruimtes. We willen Park H site uiteindelijk laten evolueren van een evenementen- en parkeerlocatie naar een attractieve plek waar je alles vindt wat je nodig hebt.”

Park H: hoe parkeer ik gratis? Check hier het filmpje van Stad Hasselt

 


Ga naar Vooruit Hasselt
Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant