Nieuws

LOKAAL: Stad biedt tijdelijke opvang na sluiting kinderdagopvanginitiatieven

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Thursday 15

December 2022 15:32

Het Agentschap Opgroeien heeft vandaag drie kinderopvanginitiatieven in Halle gesloten. Voor één kinderopvang is de sluiting definitief, voor de andere twee gaat het om een tijdelijke schorsing. De ouders van 60 kinderen moeten nu op zoek naar een nieuwe opvangplek. Ze mogen rekenen op de maximale ondersteuning van de stad. 

De tijdelijke schorsing geldt voor drie maanden. In die tijd kan de verantwoordelijke bepaalde tekorten wegwerken zodat nadien weer geopend kan worden, of beslissen om de opvang definitief stop te zetten. Het kinderopvanginitiatief dat definitief de deuren moet sluiten vangt momenteel 5 kinderen op. De stad respecteert uiteraard de beslissing van het Agentschap Opgroeien. Het waakt immers over de veiligheid van kinderen in opvanginitiatieven. Gezien het om private kinderopvanginitiatieven gaat, wordt de stad Halle niet op de hoogte gebracht van de inhoud van de dossiers en kan ze hierover dus ook niet communiceren.  

60 ouders moeten nu op zoek naar een andere opvangplaats voor hun kind. Het stadsbestuur van Halle gaat daarbij helpen. “Ouders kunnen rekenen op onze maximale ondersteuning in deze moeilijke situatie”, aldus burgemeester Marc Snoeck. ”We nemen via het Lokaal Loket Kinderopvang de verantwoordelijkheid op ons en stellen alles in ons werk om zo snel mogelijk alternatieve opvangmogelijkheden aan te bieden”. 

Tijdens een infomoment op 15/12 krijgen de betrokken ouders hierover al meer informatie. De ouders kunnen ook contact opnemen met de Stad via [email protected] of telefonisch bij de dienst Kinderen en Jongeren (Lokaal Loket Kinderopvang) op het nummer 02 365 98 30.


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant