Nieuws

LOKAAL: Sportplein Alverberg helemaal vernieuwd

Vooruit Hasselt

Thursday 23

March 2023 11:03

Het kunstgras sportpleintje aan de Alverberg in de Heilig-Hartwijk is na renovatiewerken weer helemaal klaar om op te ravotten. Schepen van jeugd en sport Habib El Ouakili huldigde samen met de vele jongeren het pleintje in.

In Hasselt vind je tal van sportpleintje terug, maar geen enkel zo uniek als dat van sportplein Alverberg in de Heilig-Hartwijk. “Het is niet enkel een bijzonder groot (28x40m) en publiek toegankelijk terreintje, je kan er ook nog eens verschillende sportdisciplines beoefenen, denk aan voetbal, handbal en basketbal”, vertelt Habib El Ouakili, Hasseltse schepen van Jeugd en Sport.

Het publieke pleintje wordt wekelijks gebruikt door de verschillende lokale jeugdverenigingen, zoals Arktos, Habbekrats en Scouts SMAF. “Maar ook individuele jongeren en zelfs sportclubs maken er graag gebruik van”, aldus El Ouakili. “Geen wonder dus dat na jaren intensief gebruikt het terrein dringend aan vernieuwing toe was.”

Nieuw kunstgras

Om de buurt weer volop gebruik te laten maken van hun favoriete speel- en sportplek werden de afgelopen weken de nodige werkzaamheden uitgevoerd. “Het kunstgras werd volledige hersteld, net zoals de ballenvangers. Daarnaast werden ook splinternieuwe voetbaldoelen geïnstalleerd en creëerden we nieuwe zitplaatsen voor onze jongeren.”

Tot slot loste stad Hasselt ook het terugkerende probleem van de waterlast op en installeerde ze langs het terrein een handige drukknop voor de verlichting. “Die verlichting valt nu ook samen met de straatverlichting uit, zodat die niet onnodig blijft branden.”

Het terrein is na deze renovatiewerken weer helemaal klaar om op te ravotten en dat is geen moment te vroeg voor de Hasseltse schepen. “Een speelplein in de buurt is ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van heel veel jongeren. Zeker voor de meest kwetsbare onder hen. Het is niet enkel een plek waar je kan samen komen met je vrienden, het is eveneens een plek waar je gratis en ongedwongen sportief kan zijn.”

Youssef Hoja van organisatie Arktos: “Onze jongeren zijn enorm tevreden met hun kunstgras. Het pleintje geeft hen de mogelijkheid hun sportieve vaardigheden te verbeteren én nieuwe vrienden te leren kennen. Het is een stukje luxe waar ze bovendien volledig zichzelf kunnen zijn.”


Ga naar Vooruit Hasselt
Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant