Nieuws

LOKAAL: Sociaal fonds voor toegankelijk vrijetijdsaanbod

Vooruit Antwerpen

Thursday 31

March 2022 20:42

Jinnih lanceert als schepen van Jeugd een oproep om het Antwerpse vakantie- en vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren te versterken en toegankelijker te maken. Die oproep richt zich specifiek tot Antwerpse vrijetijdsaanbieders. Daar wordt ook meteen een sociaal fonds aan gekoppeld. Daarmee wil Jinnih ieder kind een kwalitatief en toegankelijk vrijetijdsaanbod op maat bieden.

Ook tijdens schoolvakanties hebben kinderen en hun gezinnen nood aan een kwalitatief aanbod waarbij ze geen drempels ervaren om deel te nemen. Dit houdt in dat kinderen speelmogelijkheden en ontplooiingskansen krijgen en hun ouders werk, opleiding en gezin vlot kunnen combineren. Verder moet het aanbod voor alle kinderen toegankelijk en betaalbaar zijn. “Ieder kind moet kunnen deelnemen aan vrijetijdsaanbod naar keuze, daarbij mag de prijs van het aanbod geen drempel vormen,” zegt Jinnih daarover, “Daarom ondersteunen we onze vrijetijdsaanbieders bij het invoeren van een kansentarief voor vakantieaanbod. Enerzijds via de pilootprojecten met een aanbod voor kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar. Anderzijds willen we dit doortrekken voor jongeren vanaf 12 jaar door een sociaal fonds in te zetten om ook voor hen het vrijetijdsaanbod toegankelijker te maken.”

Kansentarief

Vanuit de stad worden middelen voorzien om het kansentarief, dat 80% korting biedt op de standaardprijs, in te voeren. Naast het wegnemen van de financiële drempel wordt ook aan het verlagen van andere drempels gewerkt, zoals communicatieve of fysieke drempels.


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant