Nieuws

LOKAAL: Sint-Pieterskerk wordt beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Vooruit Lokaal

Thursday 20

April 2023 12:24

Astrid De Bruycker, onze schepen van Gelijke Kansen, heeft tijdens de gemeenteraadscommissie van 18 april 2023 toegelicht hoe de Sint-Pieterskerk (op het gelijknamige plein) binnenkort beter toegankelijk wordt voor rolstoelgebruikers.

“De toegankelijkheid van de publieke gebouwen in Gent ligt me nauw aan het hart. Daarom geven we daar in het ‘Actieplan Integrale Toegankelijkheid’ bijzondere aandacht aan, gaande van oplossingen op kortere termijn tot structurele ingrepen die wat meer tijd vragen. De Sint-Pieterskerk is daar een voorbeeld van. De verplaatsbare oprijplaat is een tijdelijke oplossing. Ondertussen deden we studiewerk, met als resultaat een voorstel om een permanente helling te voorzien.”

Op 2 februari was er een bespreking ter plaatse om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. “Daar was uiteraard ook onze toegankelijkheidsambtenaar bij, naast de Kerkfabriek en haar architect, Erfgoed Vlaanderen, onze diensten Monumentenzorg en Facility Management en de ontwerper. Het voorstel met de permanente helling wordt nu verder uitgewerkt door de architecten. Nadien zal een raming opgemaakt worden, daarna wordt bekeken wanneer de helling kan geïnstalleerd worden. Wordt dus zo snel mogelijk vervolgd!”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant