Nieuws

LOKAAL: Sint-Niklaas l Na alarmerende tussenkomst van Vooruit toch sluiting Mispeltje

Vooruit Sint-Niklaas

Sunday 11

September 2022 18:20

Nancy De Poortere en Christel Geerts maakten zich in augustus ernstige zorgen over de huidige staat van het gebouw waar de buitenschoolse opvang Mispeltje is gehuisvest. Christel Geerts agendeerde de bezorgdheden op de gemeenteraad. Er kwamen weinig concrete antwoorden maar sinds begin september is het gebouw tijdelijk gesloten. Het vraagstuk krijgt dus een vervolg op de gemeenteraad van september.

Nancy De Poortere, bestuurslid Van Vooruit en Christel Geerts, gemeenteraadslid, maakten zich grote zorgen over de staat van het Mispeltje na het zien van verontrustende foto's van onder andere gebarricadeerde WC-deuren en stukken beton die naar beneden zouden vallen...

De situatie van de buitenschoolse opvang lijkt alsmaar moeilijker en onveiliger te worden. Christel vroeg op de gemeenteraad meer uitleg aan schepen Maxim Callaert. Wat was de aanpak tijdens de grote vakantie om de veiligheid van de kinderen en het personeel te waarborgen? En wat is het toekomstplan?

Er kwam niet echt een duidelijk antwoord, maar sinds begin september is het Mispeltje gesloten voor onbepaalde tijd.

Christel Geerts zet het punt deze maand opnieuw op de agenda. Hopelijk volgen er meer concrete antwoorden en oplossingen. Nancy De Poortere houdt ondertussen haar voelsprieten alert. 


Ga naar Vooruit Sint-Niklaas
Over de Auteur

Vooruit Sint-Niklaas

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant