Nieuws

School Willebringen

Vooruit Boutersem

Thursday 30

June 2022 21:01

School en buurthuis Willebringen: werk aan de winkel, maar neen tegen sluiting

Een tweetal weken geleden stond plots in de krant dat de burgemeester de kleuterschool en het buurthuis in Willebringen zou sluiten, omdat beide gebouwen werden afgekeurd op brandveiligheid.
Dat het tijd was voor renovaties, was geen verrassing, want Vooruit Boutersem is al langer vragende partij om een beheerraad voor het gemeentelijk patrimonium op te richten en zo dergelijke problemen te kunnen beginnen aanpakken. Dat beide gebouwen definitief te niet gedaan zouden worden, verbaasde ons als partij wel ten zeerste.
De deelgemeente Willebringen ligt immers in een uithoek van Boutersem en het schooltje en buurthuis zijn reeds de laatste aanwezige faciliteiten en vormen bovendien één van de hoekstenen van de gemeenschap. Voor oude inwoners zijn het vaste waarden en voor nieuwe inwoners met jongen kinderen of een kinderwens is een school in de buurt vaak een belangrijke factor in de keuze van een woonplaats. Om die redenen vindt Vooruit Boutersem dat beide gebouwen idealiter behouden moeten worden en maakte de lokale fractie dat ook duidelijk op de gemeenteraad van 23 juni.
Dankzij de extra druk die het oudercomité van de kleuterschool samen met de buurtbewoners van Willebringen en hun sympathisanten wisten te zetten, stuurde het gemeentebestuur snel bij. De sluiting van de gebouwen zou dan toch niet definitief zijn.
Vanuit Vooruit zijn we blij met deze correctie. We hebben er ook begrip voor dat de gebouwen moeten aangepakt worden en er tijdelijke alternatieven gezocht worden, al is het voorlopig nog koffiedik kijken dat er op tijd iets gevonden wordt voor volgend schooljaar.
De eerste stap is nu om de verslagen van de nodige veiligheidsinstanties af te wachten, maar we volgen het zeker verder op!
terug naar de homepagina
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant