Nieuws

LOKAAL: Schepen Tim Borteel ziet veel potentieel in padelclub

Ronny Wolfcarius

Saturday 23

April 2022 12:29

Axel Pailler en Bart Lintermans, respectievelijk winnaar en finalist van 'De Mol', en Fiets!-oprichter Hendrik Winkelmans wensen een eigen padelclub in het Vlaams-Brabantse Weerde op te starten. Naast acht padelvelden zal 'De Living' onder meer ook petanquebanen en pickleballterreinen tellen. Schepen Tim Borteel ziet veel potentieel in dat project voor Zemst.

De focus ligt op padel maar ze wensen er ook twee petanquebanen, twee velden voor pickleball (een combinatie tussen tennis en padel, red.) en een bootcamp yoga inrichten.  Een echt sportpark dus.  Wat de uitbating van de club betreft, zijn de drie nog op zoek naar collega's.

Sportschepen Tim Borteel (Vooruit) ziet veel potentieel in het project. ''Dit is wat we als gemeente écht wilden"", klinkt het. ''De omgeving rond het voetbalveld moet een echt sportpark worden. We zijn tevreden dat dit alles door één private partner gerealiseerd zal worden in plaats van door aparte initiatiefnemers die elk hun eigen ding zouden doen. Rond de Put van Weerde kan gelopen en gefietst worden, Natuur en Bos zal er nog een speeltuin met natuurelementen bouwen, daarnaast komt het project De Living en tot slot is er ook nog de voetbalaccommodatie van VK Weerde."

De voetbalclub verliest door de komst van De Living wel één terrein. ''Maar vandaag zijn de twee voetbalvelden onderbenut", weet de sportschepen. ''VK Weerde krijgt echter wel een kunstgrasveld zodat alle trainingen en wedstrijden op één veld gespeeld kunnen worden."


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant