Nieuws

LOKAAL: Schaatsen rond de pomp op het Heuvelplein

Helmut Jaspers

Bediende

Monday 24

October 2022 10:09

Vanaf 23 november kan je in Essen schaatsen rond de pomp op het Heuvelplein. Helmut Jaspers, schepen van cultuur (Vooruit): "Met een kunststof piste willen we samen met Jabbedabbedoe Events een gezellige kerstsfeer oproepen in het centrum. Op een duurzame manier".

Het Essense gemeentebestuur en Jabbedabbedoe Events willen met dit initiatief mensen samenbrengen en de warmte van de feestdagen ook in het straatbeeld uitdragen. Op het centraal gelegen Heuvelplein wordt een kunststof schaatspiste geplaatst met een horecatent.

“Het lijkt opvallend dat wij dit jaar een schaatspiste introduceren nu heel wat gemeenten dit juist annuleren gezien de hoge energieprijzen. Samen met Jabbedabbedoe hebben we dé oplossing gevonden om duurzaamheid en gezelligheid hand in hand te laten gaan: een kunststof schaatspiste,” vertelt Helmut Jaspers, schepen van cultuur en duurzaamheid.

Schaatspret voor het mentaal welzijn

“De coronapandemie heeft zijn sporen nagelaten op ons mentaal welzijn. Daarom kiezen we samen met de gemeente voor een duurzame schaatspiste waar je samen met vrienden en familie kan schaatsen en iets lekker eten en drinken,” zegt Dave Vercauteren van Jabbedabbedoe Events.

De schaatsbaan zal elke dag open zijn van 23 november 2022 tot en met 8 januari 2023. Op woensdagnamiddag en in het weekend is ze bovendien langer open. Precieze openingsuren en meer praktische info vind je op de website: www.essenonice.be.

Scholen en UiTPAS-houders met kansentarief schaatsen aan voordelig tarief

De Essense scholen zullen éénmalig tegen een voordeeltarief gebruik kunnen maken van de schaatsbaan. 

Naast het feit dat Uitpas-houders een punt zullen kunnen sparen bij gebruik van de schaatsbaan zullen ook UiTPAS-houders die recht hebben op
kansentarief voordeliger kunnen schaatsen (20 % van het gewone tarief).

Kerstmarkt op 17 december

“Noteer zeker ook 17 december al in je agenda”, zegt Helmut Jaspers, “want dan organiseren we samen met Jabbedabbedoe een echte kerstmarkt rond de schaatsbaan en in de Nieuwstraat.” 

Nieuwjaarsreceptie 8 januari

Op 8 januari vindt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners plaats op het Heuvelplein. Ook daar geniet je van een hapje, een drankje, optredens en animatie én kan je een laatste keer de schaatsbaan op.

Gedurende de eindejaarsperiode zal ook dit jaar eindejaarsverlichting het straatbeeld sieren.  Het gaat hier echter om zeer energiezuinige verlichting, zodat het elektriciteitsverbruik sowieso strikt beperkt blijft.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant